opstina gornji milanovac

13. april 2017.
Potpisan koalicioni sporazum


U kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac potpisan je koalicioni sporazum između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, kojim se formira nova odbornička većina u Skupštini opštine Gornji Milanovac.


Sporazum su potpisali predsednik opštine i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Dejan Kovačević i predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Jovica Carević.


„Na sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, koja je zakazana za 18. april, biće formirana nova odbornička većina i biće promenjen predsednik Skupštine opštine i pojedini članovi Opštinskog veća. Posle izbornog uspeha Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima prirodno je da Srpska napredna stranka napravi koaliciju sa koalicionim partnerima koji su ozbiljno shvatili kandidaturu Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata za predsednika Srbije i radili da on pobedi u prvom krugu što je i učinio, i to ubedljivo. Koristim priliku da se zahvalim svim građanima opštine Gornji Milanovac, svim članovima Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije koji su podržali našeg kandidata, koji je na nivou opštine osvojio 56% glasova. Druge političke opcije koje nisu podržale kandidaturu Aleksandra Vučića, ne mogu biti sa nama u koaliciji ni na lokalnom nivou, tu pre svega mislim na Novu Srbiju i Zelenu stranku. Po odobrenju rukovodstva SPS-a, ja sam pregovarao sa predsednikom OO SPS Jovicom Carevićem, koji ni u jednom momentu pregovora nije tražio funkciju za sebe već je delegirao nove, mlade ljude koji će zajedno sa nama nastaviti da rade za dobrobit građana opštine Gornji Milanovac“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

„Čast i zadovoljstvo mi je, da u ime Socijalističke partije Srbije, pozdravim sve građane naše opštine. Posle jedne godine u opoziciji i jednog turbulentnog perioda, koji je normalan u svakoj stranci koja ode sa vlasti, uspeli smo da se dogovorimo sa rukovodstvom Srpske napredne stranke oko formiranja nove odborničke većine. Želim da se zahvalim i članovima i simpatizerima SPS, koji su nam pružali podršku iako smo mi u jednom periodu bili podeljeni, i koji su saglasni da napravimo koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. Napravili smo odličan rezultat na predsedničkim izborima i na osnovu toga sam imao vrlo lak zadatak da sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem, u jednom kratkom i prijatnom razgovoru, dogovorim koaliciju na lokalnom nivou. Ta koalicija je značajna za SPS i ja se još jednom zahvaljujem predsedniku opštine što nas je ispoštovao i što smo sve ono što smo dogovorili ostvarili. SPS će se u narednom periodu oslanjati na mlade ljude i došlo je vreme da oni preuzmu one funkcije koje pripadaju SPS-u. Rukovodstvo naše stranke apsolutno podržava moju politiku podmlađivanja kadra na lokalu. Za predsednika Skupštine opštine smo predložili Lazara Nikolića, a za članove Opštinskog veća Mariju Niketić, Nenada Vučićevića i Milojka Živanovića“, istakao je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Jovica Carević.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!