opstina gornji milanovac

10. april 2017.
Načelnik Opštinske uprave o aktuelnim temama


Načelnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Aleksandar Jevtović održao je redovnu konferenciju za medije, kako bi građane upoznao sa novostima u njenom radu.


Tri teme su dominirale na konferenciji, i to: Rešenje kojim se daje saglasnost opštini Gornji Milanovac na tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara za ozakonjenje i rekonstrukciju objekta Doma kulture, tehnička modernizacija Opštinske uprave i uvođenje interneta na Trgu kneza Mihaila.


gm

Foto: GM Info


„Opština Gornji Milanovac dobila je, 5. aprila 2017. godine, Rešenje kojim se daje saglasnost opštini Gornji Milanovac na tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara za ozakonjenje i rekonstrukciju objekta Doma kulture. Ovo je jedna jako lepa vest za sve građane opštine Gornji Milanovac, jer smoposle dužeg vremenskog perioda dobili saglasnost na Projekat.Sada sledi izlazak protivpožarne policije na lice mesta, kako bi utvrdila da li su svi radovi izvedeni u skladu sa ovim Projektom za koji je dobijena saglasnost i onda ćemo u kratkom roku dobiti saglasnostprotivpožarne policijeza upotrebu, što nam je i osnovni dokument zbog kojeg Dom kulture nije mogao da se koristi. Dom kulture će vrlo brzo biti u upotrebi, ali onako kako to zakon nalaže, sa svim potrebnim dozvolama i ispunjenim svim uslovima koji obezbeđuju bezbednost svim posetiocima ovog objekta. Nastavljena je reforma Opštinske uprave. Posle promene same organizacione strukture, nastavljamo dalje sa modernizacijom rada, sve u cilju da naši građani mogu što brže i efikasnije da ostvare svoja prava. S tim u vezi, sagledali smo kako u narednom periodu možemo da uštedimo novac. Prošle sedmice smo nabavili četiri fotokopir uređaja, koje smo postavili na svim spratovima i koji opslužuju određeni broj računara u Opštinskoj upravi. Više se neće koristiti štampači pojedinačno u kancelarijama, već će se, radi uštede, koristiti fotokopir uređaji. Dosadašnja potrošnja tonera na nivou godine koštala je oko milion dinara. Novi fotokopir uređaji mogu da odštampaju mnogo više otisaka za nižu cenu. Cena tonera za ove uređaje je oko četiri hiljade dinara za 15000 strana, dok je za štampače bila dve hiljade dinara i moglo se odštampati 1000 strana. Izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave našoj opštini, kao jednoj od uspešnijih, smanjen je priliv sredstava i potrebno je da taj novac nadomestimo uštedama. Ovo je jedan od načina na koji štedimo, a ujedno i imaćemo podatke koliko ko od zaposlenih koristi ove aparate i sprečićemo rasipanje materijala. Svi uređaji imaju garanciju tri godine, pa u tom periodu nemamo ni troškove popravki. Treća pozitivna vest je da su predstavnici kompanije „Telekom Srbija“ završili postavljanje Wi Fi drveta i njegovim puštanjem u rad Trg kneza Mihaila će biti pokriven internetom, a postojaće mogućnost da se i telefoni pune jer postoje punjači za sve tipove telefona.Kao što je i predsednik opštine istakao naši sugrađani će, po uzoru na stanovnike većih gradova, imati besplatan pristup internetu i punjačima za mobilne telefone.Gornji Milanovac je jedan od deset gradova u Srbiji koji imaju postavljeno Wi Fi drvo u Centralnom gradskom parku. Takođe je i Kancelarija u Pranjanima dobila ADSL priključak za internet, a već danas su na terenu komisije koje obilaze i kancelarije po drugim selima, kako bi se utvrdilo trenutno stanje i mogućnost da se adaptiraju i imaju funkciju kao i ona u Pranjanima“, istakao je načelnik Opštinske uprave.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!