opstina gornji milanovac

9. april 2017.
Rudnik domaćin najboljim strelcima


Na Rudniku je, u Osnovnoj školi „Arsenije Loma“, održana Liga Zapadne Srbije u streljaštvu, što je ujedno i kvalifikacioni turnir za učešće na prvenstvu države. Učešće na turniru uzelo je preko 150 takmičara, u svim starosnim kategorijama. Tim povodom ovu planinu posetio je i predsednik opštine Dejan Kovačević, u pratnji Srđana Milićevića - člana Opštinskog veća zaduženog za prosvetu i sport.


„Dragi prijatelji, poštovani takmičari izuzetno mi je zadovoljstvo što se ovo takmičenje odvija u Gornjem Milanovcu, a naročito mi je drago što je odlučeno da to bude ovde, na Rudniku. Mi Rudnik gledamo kao planinu koja će nam biti oslonac za razvoj sportskog turizma. Mnogo toga smo ove godine promenili u sportu, pogotovu kada je finansiranje sporta u pitanju i mislim da smo to uradili puno bolje nego što je to bilo prethodnih godina. Sama Streljačka družina „Predrag Jeftić Škepo“, koja je do sada konkurisala i dobijala sredstva iz opštinskog budžeta, na osnovu ostvarenih rezultata dobiće duplo više sredstava za 2017. godinu nego što je to bilo ranijih godina i na taj način želimo da poboljšamo njihove rezultate, odnosno da pomognemo mlađim strelcima da ostvaruju najbolje moguće rezultate. Izuzetno nam je značajno i važno daponovo vratimo sport u škole.Kada sam išao u osnovnu školu bilo je obavezno da održimo po jedan čas u streljani, pa su oni kojima je taj sport odgovarao ostajali u streljani i nastavili da se njime bave. Nadam se da ćemo narednih godina imati sve više takmičenja u ovom sportu, a opština će pružatimaksimalnu podršku. Zahvaljujem vam sei želim vam dobre rezultate”, rekao je predsednik opštine prilikom otvaranja takmičenja.


U ponedeljak će biti održan i probni trening na kojem će zainteresovana deca moći da se oprobaju u ovom sportu, dok je za utorak planirano Opštinsko takmičenje u streljaštvu, čiji je organizator Ekonomsko - trgovačka škola „Knjaz Miloš“.


„Želim da se zahvalim direktorki Dragani Miletić koja je pomogla u organizaciji ovog takmičenja i omogućila da se održi ovde u školi, želim da pozdravim i predsednika opštine Dejana Kovačevića, koji nam je ukazao veliku čast dolaskom ovde da nas pozdravi i da vidi kako mi radimo, člana Opštinskog veća Srđana Milićevića i naše drage domaćine sa Rudnika. Trudićemo se da se naredna takmičenja održavaju i po drugim mestima u našoj opštini, gde za to postoje uslovi“, istakao je Boban Bajkić, predsednik Streljačke družine „Predrag Jeftić Škepo“.


Predsednik opštine je nakon otvaranja turnira posetio i prostorije Osnovne škole „Arsenije Loma“ i kroz razgovor sa direktorkom Draganom Miletić sagledao stanje u ovoj obrazovnoj ustanovi.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!