opstina gornji milanovac

5. april 2017.
Milanovac i Komuna Vefsn učesnici u projektu „ERASMUS +“


Opština Gornji Milanovac je, u saradnji sa Komunom Vefsn (Vefsn kommune), učesnik u projektu Erasmus + „Sećaj se da bi razumeo“ (Understanding is remembering).


Gornji Milanovac nastupa kao opština partner Komuni Vefsen i za ovaj projekat opštinama su dodeljena sredstva u iznosu od 40.000 evra.


Glavni cilj projekta je obezbeđivanje mobilnosti mladih, da se dve zajednice učine privlačnijim za mlade ljude i da nauče više o temama kao što su jednakost, poštovanje i inkluzija.


gm

Takođe, jedan od ciljeva je i podizanje svesti na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou na događaje od pre 75 godina, kada su jugoslovenski zarobljenici stigli u koncentracione logore u Vefsenu i 30 godina postojanja Norveške kuće u Gornjem Milanovcu.


U okviru projekta planirane su dve posete mladih. U junu će grupa mladih iz Gornjeg Milanovca posetiti Norvešku, dok je uzvratna poseta njihovih vršnjaka iz Norveške planirana za septembar.


Ovo je izuzetno značajan projekat za opštinu Gornji Milanovac jer pokazuje da je naša opština prepoznata na međunarodnom nivou i omogućava mladim ljudima iz naše opštine da upoznaju svoje vršnjake u svetu i da sa novim znanjima i poznanstvima stignu kućama.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!