opstina gornji milanovac

9. mart 2017.
Poseta poljoprivrednom gazdinstvu u Lipovcu


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je domaćinstvo Ljubisava Petrovića u selu Lipovac. Porodica Petrović bavi se stočarstvom i prilikom posete predsednik opštine razgovarao je o planovima podrške poljoprivrednicima.


gm

„Ono što je bilo naše predizborno obećanje - formiranje Kancelarije za poljoprivredu, ispunjeno je odmah po stupanju na dužnost. Danas Kancelariju čini skup stručnih ljudi koji pomažu poljoprivrednim proizvođačima, kako u edukaciji i organizaciji raznih seminara, tako i u apliciranju za opštinske, republičke i međunarodne konkurse“, rekao je predsednik opštine.


Predsednik je istakao da je u prethodnom periodu imao susrete sa predstavnicima agencija koje pomažu pri apliciranju za IPARD fondove i dogovorio je učešće lokalne samouprave kako bi se za poljoprivredne proizvođače iz naše opštine obezbedila sredstva iz ovih fondova, a koja nisu mala, jer je za Republiku Srbiju opredeljeno 177 miliona evra.


gm

Uvode se tri nove merepodrške poljoprivrednicima. Prva je subvencionisana proizvodnja organske hrane, za šta je opština opredelila 6 miliona dinara iz budžeta. Druga mera je veštačkoosemenjavanje goveda, gde će po prvi put svi stočari moći da koriste ovu meru. Podrška za kupovinu mašina i priključaka ostaje na snazi. Treća mera su podsticaji za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada i rasadnika gde opština želi da zaštiti ekonomsku cenu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i da ukoliko „fabriku pod otvorenim nebom“ pogode vremenske neprilike, poljoprivrednici ne gledaju samo u opštinu i državu kao jedino rešenje da prehrane porodicu već im je pružena mogućnost da opština subvencioniše 40% od vrednosti bez PDV-a.


Predsednik opštine će i u narednom periodu nastaviti da posećuje poljoprivredne proizvođače po selima naše opštine i na taj način im pružati podršku, jer su oni važan činilac napretka naše opštine.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!