opstina gornji milanovac

28. februar 2017.
Predsednik opštine predavač na Zlatibor openu 2017


Na Zlatiboru je, u periodu od 25. do 28. februara, održana treća po redu Studentska politička konferencija Zlatibor open 2017. To je seminar studenata Fakulteta političkih nauka, koji se realizuje sa ciljem da studenti koji u njemu učestvuju, kroz edukativna predavanja i radionice steknu širu i potpuniju sliku o mnogim aktuelnim pitanjima u zemlji i u svetu.


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević održao je predavanje studentima Fakulteta političkih nauka na temu „Vlast i ingerencije na lokalnom nivou“. Pored predsednika opštine Gornji Milanovac na skupu su govorili i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.


Predsednik opštine je privredu stavio u fokus svog predavanja. Studentima je predstavio koncept rada Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, ističući njen značaj za napredak opštine. Posredstvom ove Kancelarije u našu opštinu stiglo je preko 50 miliona dinara za investicione aktivnosti. Istakao je da Gornji Milanovac pripada I grupi razvijenih opština i napomenuo da to ponekad može biti i problem jer se glavni akcenat stavlja na nerazvijene opštine i njihovo približavanje razvijenim.


Takođe, predstavio je i koncept Strategije razvoja opštine Gornji Milanovac do 2021. godine.


gm

„Izgradnja pristupne saobraćajnice za deonicu auto-puta Ljig - Preljina od vitalnog je značaja za opštinu Gornji Milanovac. Mi smo u stalnom kontaktu sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i mogu reći da sa njima imamo odličnu saradnju. Pristupna saobraćajnica ima veliki značaj za razvoj naše opštine. Želimo da izgradimo i novu Industrijsku zonu koja bi uposlila nove, mlade ljude i doprinela da se sa novim investicijama budžet opštine još više puni“, rekao je predsednik opštine govoreći o značaju auto-puta za Gornji Milanovac.


Studentima je predstavio kako je izvršena reorganizacija Opštinske uprave i koje su aktivnosti preduzete da ona postane istinski servis građana, koji im je stalno na usluzi.


Predavanju je prisustvovalo oko 250 studenata, a moderator je bio prof. dr Dejan Milenković, prodekan za nauku, kvalitet i samovrednovanje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!