opstina gornji milanovac

27. februar 2017.
Gornji Milanovac predstavljen na Sajmu turizma

U Beogradu je, u periodu od 23. do 26. februara, održan 39. Sajam turizma. Na njemu je učešće uzelo preko 1200 izlagača iz rekordnog broja država (56 država).


Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi.


Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je 1135 izlagača, a broj posetilaca premašio je 71 hiljadu.


Na ovogodišnjem Sajmu svoj štand imala je i Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac. U okviru štanda Turističke organizacije i Muzej rudničko-takovskog kraja imao je svoj izložbeni prostor. Među brojnim izdanjima, brošurama, vodičima i suvenirima koji oslikavaju istoriju, kulturu i tradiciju rudničko-takovskog kraja, posetioci su imali priliku da vide i repliku tipara kneza Lazara koji je pronađen 2015. godine.


Posetioci su pokazali veliko interesovanje za istorijski, seoski i zimski turizam.


Prvog dana Sajma štand naše opštine posetio je predsednik opštine Dejan Kovačević, koji je tom prilikom istakao da je turizam visoko na lestvici prioriteta opštine u narednom periodu i da je najbolji pokazatelj toga višestruko uvećan budžet Turističke organizacije opštine. Naglasio je da je po prvi put na našem štandu predstavljena privreda Gornjeg Milanovca.


Na štandu su bili predstavljeni preduzeće „Jomil Group“, gastroprogram restorana Norveška kuća, „IG“ hotel, Šilopajska panorama, „Massife Group“. Trećeg dana Sajma među posetiocima bili su i članovi Opštinskog veća Gornjeg Milanovc, ugostitelji i seoski domaćini iz naše opštine.


Naš štand posetili su predsednica Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović, predsednica UO TOS Ratka Vušurović, direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja za grad Beograd Dobrosav Marić, puno predstavnika lokalnih Turističkih organizacija i predstavnika medija.


Ovogodišnja država partner je Crna Gora, pa je tim povodom na otvaranju govorio ministar turizma Crne Gore, kao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Sajam turizma svečano je otvorio predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vlade istakao je da je Srbija u 2016. godini od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm   

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!