opstina gornji milanovac

21. februar 2017.
Održana deveta sednica Skupštine opštine


U Velikoj sali organa opštine održana je sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac. Na dnevnom redu devete redovne sednice našlo se 17 tačaka. Svi predlozi usvojeni su jednoglasno, uz glasove vladajuće većine i glasove opozicionih odbornika. Na dnevnom redu našle su se sledeće tačke:


1. Razmatranje Izveštaja o rezultatima referenduma radi donošenja Odluke o uvođenju samodoprinosa u novcu za područje MZ Lunjevica, za period 01.03.2017. do 28.02.2022. godine.

2. Razmatranje Predloga Odluke o proglašenju Odluke o uvođenju samodoprinosa u novcu za područje MZ Lunjevica, za period 1.03.2017. do 28.02.2022. godine.

3. Razmatranje Predloga Odluke o pristupanju izradi izmene Plana generalne regulacije „Gornji Milanovac 2025.“

4. Razmatranje Predloga Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za novu radnu zonu „Srčanik“ u Klatičevu.

5. Razmatranje Predloga Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za potez „Ražanik“ u Gornjem Milanovcu.

6. Razmatranje Predloga Odluke o pribavljanju pokretnih stvari u javnu svojinu opštine Gornji Milanovac.

7. Razmatranje Predloga Odluke o uslovima i načinu finansiranja udruženja iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

8. Razmatranje Predloga kadrovskog plana Opštinske uprave i Opštinskog pravobranilaštva opštine Gornji Milanovac u 2017.godini.

9. Razmatranje Predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organima opštine Gornji Milanovac, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Gornji Milanovac.


Prema rečima načelnika Opštinske uprave Aleksandra Jevtovića razlog za izmene i dopune je činjenica da je na prethodnoj sednici Skupštine opštine Mira Mirković razrešena dužnosti direktora Turističke organizacije i da je za nju potrebno otvoriti novo radno mesto u Turističkoj organizaciji a u isto vreme jedan zaposleni u „Sportsko-rekreativnom centru“ otišao je u penziju i to radno mesto je ugašeno.


gm

10. Razmatranje Predloga Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Gornji Milanovac za 2017.godinu.

11. Razmatranje Predloga Odluke o izmenama Odluke o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Gornji Milanovac

12. Razmatranje Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Doma zdravlja Gornji Milanovac.


Na primedbe opozicije da je izbor v.d. direktora Doma zdravlja izvršen mimo zakona predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je po prijavi bivše direktorke Dragice Topalović inspekcija izvršila kontrolu kompletne dokumentacije vezane za izbor v.d. direktora Doma zdravlja i donela zaključak da je sve urađeno po propisima. Takođe, istakao je da lokalno rukovodstvo vodi računa o zdravstvu u našoj opštini i kao pokazatelj toga istakaoje nabavku skenera koji će uskoro stići u Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu.


13. Razmatranje Odluke Upravnog odbora JP za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, broj: 376/2017. od 26.1.2017.godine.

14. Razmatranje Predloga Rešenja o razrešenju člana Školskog odbora OŠ“Arsenije Loma“ Rudnik ispred jedinice lokalne samouprave.

15. Razmatranje Predloga Rešenja o imenovanju člana Školskog odbora OŠ”Arsenije Loma“ Rudnik ispred jedinice lokalne samouprave.

16. Razmatranje Predloga Rešenja o imenovanju predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

17. Razmatranje Predloga Rešenja o imenovanju v.d direktora Ustanove „Sportsko rekreativni centar“ Gornji Milanovac.


Predrag Marković, strukovni ekonomista iz Gornjeg Milanovca, izabran je na mesto v.d. direktora Ustanove „Sportsko-rekreativni centar“, a na predlog odborničke grupe „Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje“.


gm

FOTO (Takovske novine)


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!