opstina gornji milanovac

11. februar 2017.
Potpisan protokol o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave


U Kraljevu su potpisani Protokol o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave i Protokol o saradnji gradova i opština sliva Kolubare. U ime opštine Gornji Milanovac Protokolo saradnji gradova i opština sliva Zapadne Moravepotpisao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Osim gradonačelnika i predsednika opština, koji su potpisnici Protokola, svečnosti su prisustvovali i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, v.d. direktora Kancelarije za upravljenje javnim ulaganjima Marko Blagojević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Velimir Stanojević, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Đorđe Staničić i predstavnik UNDP-a u Srbiji Žarko Petrović.


gm

Protokol o saradnji sačinjen je na principima partnerstva, konsenzusa, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja, usklađivanja aktivnosti i međusobnog informisanja.


Uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, SKGO i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) pokrenuta je inicijativa za potpisivanje Protokola, a u cilju smanjenja rizika, brzog odgovora i oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, a ista inicijativa je na poziv Valjeva proširena i na sliv Kolubare.


gm

(FOTO: www.kraljevo.org)


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!