opstina gornji milanovac

6. februar 2017.
Ministar odbrane posetio Gornji Milanovac

Ministar odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević posetio je u nedelju opštinu Gornji Milanovac i razgovarao sa predsednikom opštine Dejanom Kovačevićem.


„U petak sam posetio kompaniju „Sloboda“ u Čačku, u subotu sam bio u Zlatiborskom okrugu i posetio „FAP“ u Priboju i danas sam posetio grad Čačak i opštinu Gornji Milanovac. Cilj je bio da se upoznam sa promenama u Čačku i sa onim što je novo u kompaniji „Sloboda“. U „FAP“-u sam proverio dokle se stiglo sa planovima koje smo pre nekoliko meseci usvojili. Ovde u Gornji Milanovac došao sam da se uverim kako funkcioniše naša saradnja u praksi, kako možemo da je unapredimo u narednom periodu, koji su to problemi koje ima lokalna samouprava, šta oni očekuju od ministarstva odbrane. Razgovarali smo o infrastrukturi, infrastrukturnim problemima ali o tome da Vojska Srbije tu da pomogne, kad god je to potrebno, što je pokazala i kad su bile vanredne situacije. Mogu reći da su ova tri dana bila korisna jer su zaposleni u „Slobodi“ i „FAP-u“ još jednom čuli naše planove za budućnost, a ovde u Milanovcu smo definisali kako ministarstvo odbrane može da pomogne. Četiri objekta u Gornjem Milanovcu su u Master planu i kad bude nova procena videćemo kako opštinsko rukovodstvo razmišlja i da li će želeti da budu vlasnik toga, da li to može da se stavi u funkciju razvoja. Pričali smo i o kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ i za sada Vojska Srbije nije iskazala nameru da se iseli iz ovog objekta. Vojska je deo naroda, ona nije sistem za sebe i nama je funkcija da se brinemo o bezbednosti “, istakao je ministar odbrane.


gm

„Moram da iskažem ogromno zadovoljstvo što je ministar Đorđević posetio Gornji Milanovac. On je došao da se na licu mesta uveri kakva je komunikacija između njegovog ministarstva i lokalne samouprave, da razgovaramo o nekim otvorenim pitanjima koja stoje na stolu. Neka pitanja i teme smo otvorili danas, neke ćemo u narednom periodu. Razgovarali smo o procesu ozakonjenja objekata jer imamo problem kada je u pitanju naselje Lunjevica i zaštićena zona oko same kasarne. U razgovorima sa ministarstvom odbrane i ministarstvom građevinarstvatražimo najbolje rešenje za tu zonu. Mi smo sve objekte popisali i čekamo dalje instrukcije iz ova dva ministarstva. Pitanje je zašto se pre dvadeset, trideset godina dozvolila gradnja objekata na tom mestu, to ne možemo ispraviti sad, ali možemo naći rešenje za ovaj problem. Imamo i fabriku za preradu voća i povrća koja se nalazi u Koštunićima, gde je praktično ministarstvo odbrane suvlasnik te fabrike,tu sada postije određeni problemi i mi ćemo gledati da rešimo to jer nije baš prirodno da se ministarstvo odbrane bavi preradom voća i povrća već bi to trebalo prepustiti tržištu. Nama su te četiri lokacije, o kojima je govorio ministar, zanimljive i one se nalaze u Klatičevu, Takovu i dve ovde u gradu. Klatičevo se naslanja na novu Industrijsku zonu koju želimo da izgradimo u Srčaniku, u Takovu je lokacija preko puta istorijskog kompleksa i može se staviti u funkciju privrede. Lokacija Parac praktično je u centru grada, celih 6 hektara. Mi ćemo razgovarati sa ministarstvom i pokušati te lokacije da pribavimo u opštinsku nadležnost, naravno po tržišnoj ceni, jer ni opština ne može kupovati ako cena nije realna. Još jednom se u ime opštine Gornji Milanovac zahvaljujem ministru na poseti i pozivam ga da ponovo bude naš gost“, rekao je predsednik opštine.


Ministar odbrane se na kraju sastanka zahvalio na gostoprimstvu i istakao da će u najskorijem periodu ponovo posetiti opštinu Gornji Milanovac i obići vojne objekte na njenoj teritoriji.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!