opstina gornji milanovac

2. februar 2017.
Pripremni sastanak za komandno-simulacionu vežbu


U Maloj sali organa opštine Gornji Milanovac održan je pripremni sastanak za izvođenjekomandno-simulacione vežbe, koja će biti realizovana 21. i 22. februara u Gornjem Milanovcu. Sektor za vanredne situacije i Nacionalni trening centar sa vanredne situacije u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje vežbu u okviru projekta „Razvoj lokalne zajednice za delovanje u nesrećama“.


Cilj vežbe je poboljšanje kapaciteta lokalne samouprave za odgovor na elementarne nepogode i druge nesreće.


Predviđeno je da na vežbi učestvuje Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.


„Na nedavnom sastanku sa predstavnicim Crvenog krsta iz Gornjeg Milanovca doneli smo zaključak da se jedna ovakva vežba treba organizovati u Gornjem Milanovcu i zahvaljujem vam se što ste izabrali našu opštinu za realizaciju iste. Opštinski Štab za vanredne situacije stoji na raspolaganju za sve što je neophodno da se ovakva vežba realizuje i nadam se da ćemo ovom vežbom pokazati da smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim izazovima koji se mogu pojaviti u budućnosti“, istakao je predsednik opštine Gornji Milanovac i komandant Štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević.
gm    gm

gm    gm

gm   

U ime Crvenog krsta Srbije učesnicima sastanka obratio se koordinator programa za delovanje u nesrećama Đula Lošonc, koji je predstavio plan za realizaciju same vežbe.


„Želja nam je da kroz vežbu i simulaciju utvrdimo na koji način prevazići eventualne slabosti u sistemu i identifikovati šta može da se popravi. Potrebno je zajednički da ispitamo i proverimo sistem komunikacije i koordinacije u vanrednim situacijama. Cilj je jačanje koordinativne uloge Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, pre svega na prevenciji i kontinuiran rad na smanjivanju rizika. Kroz simulacionu vežbu na računarima pokušaćemo da identifikujemo sve eventualne slabe tačke“, rekao je Lošonc.


„Drago mi je da je za ovu vežbu odabran Gornji Milanovac, kao lokalna samouprava sa teritorije Moravičkog okruga. Ova vežba obuhvata veliki broj učesnika. Značajno je to za Gornji Milanovac jer ni ovu opštinu nisu mimoišle neprilike u nekom ranijem periodu, pre svega poplave“, istakao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!