opstina gornji milanovac

1. februar 2017.
Održana petnaesta sednica Opštinskog veća


U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac održana je petnaesta sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu našlo se petnaest tačaka.


Na početku sednice usvojen je Zapisnik sa četrnaeste sednice Opštinskog veća, koja je održana 21. decembra 2016. godine. Naredne tri tačke odnosile su se na urbanizam i izvestilac je bio urbanista iz Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove. Većnici su jednoglasno usvojili predlog Odluke o pristupanju izradi izmene Plana generalne regulacije „Gornji Milanovac 2025“, predlog Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za novu radnu zonu „Srčanik“ u Klatičevu i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za potez „Ražanik“.


gm

Usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti za privremeno postavljanje metalnog stuba (WiFi drveta) u Centralnom gradskom parku. Predsednik opštine istakao je da će i naši sugrađani, po uzoru na stanovnike većih gradova, imati besplatan pristup internetu i punjačima za mobilne telefone. Usvojen je i predlog Odluke o pribavljanju pokretnih stvari u javnu svojinu opštine Gornji Milanovac. Većnici su razmatrali i usvojili Predlog programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac u 2017. godini, Predlog programa raspodele sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje mineralnih sirovina na teritoriji opštine Gornji Milanovac u 2017. godini, Predlog programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac u 2017. godini i Predlog plana inspekcijskog nadzora Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Usvojen je i Zapisnik Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete usled ujeda i napada pasa lutalica. Prema rečima opštinskog pravobranioca Marije Filipović, radom Komisije izbegnuti su troškovi sudskih postupaka i ušteđen je značajan novac. Usvojeni su i predlozi Rešenja o upotrebi sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve i Rešenja o promeni aproprijacije. Razmatran je i Predlog rešenja po žalbi Ministarstva odbrane Republike Srbije(Sekretarijata ministarstva, Direkcije za imovinsko pravne poslove Odeljenja u Beogradu), izjavljene na rešenje Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac (Poresko odeljenje) od 10. juna 2014. godine.


„Što se tiče tačaka dnevnog reda koje se odnose na urbanizam, ulazimo u proceduru izmene Generalnog urbanističkog plana a nakon toga ćemo Detaljnim urbanističkim planom odrediti kuda će prolaziti pristupna saobraćajnica za auto-put, a prema Idejnom rešenju koje je odobrilo Javno preduzeće „Putevi Srbije“ to bi bio potez od „Tenka“ prema Takovu. Drugo Rešenje je doneto zbog potrebe da urbanistički rešimo radnu zonu „Srčanik“ i to je značajna investicija za opštinu Gornji Milanovac i njen razvoj. Dobijanjem mogućnosti da gradimo pristupnu saobraćajnicu i novu Industrijsku zonu idemo u pravcu ekonomskog napretka naše opštine. Većnici su dali saglasnost zanabavku novih automobila za potrebe Opštinske uprave, jer su postojeći automobili već dugo u upotrebi i značajna sredstva se svakodnevno izdvajaju za njihovu popravku i održavanje. Pitanje je zašto je neko u prošlom periodu prodao vozilo koje je bilo namenjeno zaprevoz predsednika opštine, a da nije nabavio drugo. Mi smo odgovorni i prema imovini opštine Gornji Milanovac ali i prema bezbednosti zaposlenih u Opštinskoj upravi koji koriste službena vozila ili se u njima voze. Mi postižemo vansudska poravnanja sa svim građanima koji su bili žrtve napada pasa lutalica. Kada uporedimo sudske presude u ranijem periodu, za koje su iz budžeta izdvajana značajna sredstva, to su višestruko veće sume u odnosu na one koje mi sporazumom dogovaramo sa građanima koji su pretrpeli štetu. Nadam se da će ovo pitanje biti rešavano na državnom nivou jer ovo nije samo problem naše opštine već mnogih lokalnih samouprava u Srbiji“, istakao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!