opstina gornji milanovac

30. januar 2017.
Sastanak sa gerontodomaćicama


Zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić održala je, u Maloj sali organa opštine, sastanak sa gerontodomaćicama koje su bile angažovane preko Centra za socijalni rad, a čije je angažovanje prestalo krajem 2016. godine zbog potrebe usaglašavanja sa zakonskim propisima. Sastanku je prisustvovalo 16 od 18, u ranijem periodu, angažovanih gerontodomaćica.


Zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić je na početku sastanka objasnila prisutnim gerontodomaćicama zašto je došlo do prestanka njihovog angažmana, odnosno prestanka pružanja usluga korisnicima.


gm

„Licence za rad gerontodomaćica dobila je većina Centara za socijalni rad u Srbiji, što sa našim Centrom nije slučaj, pa ćeopština Gornji Milanovac preuzeti na sebe, pored finansiranja, i organizaciju oko pomoći starim licima, sve u skladu sa zakonom.Takođe se izdvajaju sredstva i za dobijanje sertifikata za svaku gerontodomaćicu, koji je po zakonu neophodan, da bi se obavljala ovakva vrsta pružanja pomoći. Trenutno se radi na izradi novog Pravilnika koji bi zamenio postojeći koji je donet još 2008. godine, na osnovu kojeg će socijalni radnici izvršiti revidiranje postojećeg spiska korisnika u korist onih kojima je neophodna pomoć, kako u gradu tako i na selu. Po novom Pravilniku će se jasno precizirati koje su to obaveze gerontodomaćica prilikom pružanja usluga korisnicima. U selima postoji posebna potreba za ovim uslugama ali se često naši sugrađani sa seoskog područja ne javljaju za pomoć. Imamo i podršku resornog ministarstva, značajna sredstva će i ove godine biti preneta opštini Gornji Milanovac, što je potvrdio i ministar Vulin tokom prošlogodišnje posete. Izražavam zadovoljstvo održanim sastankom i izraženim profesionalnim i humanim odnosom koji su do sada gerontodomaćice pokazivale prema korisnicima“, istakla je zamenica predsednika opštine.


gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!