opstina gornji milanovac

28. januar 2017.
Savindan u Srezojevcima


Zajedničkim trudom i naporima Mesne zajednice Srezojevci i Osnovne škole „Ivo Andrić“ Pranjani, u poslednje tri godine u Srezojevcima obeležava se Savindan, kao značajan datum i dan kada ovo mesto poseti veliki broj ljudi i dece iz okolnih sela ali i drugih mesta Srbije i Republike Srpske.


Ove godine skupu su prisustvovali i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović, predsednik Skupštine opštine Boško Milovanović, direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić, član Opštinskog veća Desimir Jovanović i direktor Kulturnog centra Dragan Arsić.


U Domu kulture u Srezojevcima održana je priredba, dok je rezanje slavskog kolača upriličeno u školi.


„Opština Gornji Milanovac i njeno rukovodstvo podjednako brinu i o gradu i o seoskim područjima naše opštine. U ovoj godini planirani su veliki, pre svega infrastrukturni radovi, u selima. Ovde, u Srezojevcima, biće asfaltiran put do škole. Budžetom opštine planirano je povećanje sredstava za obrazovanje, pa je za tu oblast planirano izdvajanje od oko 150 miliona dinara. Ovakve manifestacije su potrebne i u drugim selima, kako bismo privukli još više turista jer naša opština obiluje, pre svega, prirodnim bogatstvima kojima bi trebalo da budemo ponosni“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


U kulturno-umetničkom delu programa nastupali su predstavnici Književnog kluba „Zapis“ i KUD-a „FRA“ iz Čačka.


Srezojevci se nalaze u jugozapadnom delu područja, pored starog puta Čačak-Suvobor-Valjevo, a udaljeni su 28 km od Gornjeg Milanovca. Spadaju u veća sela u opštini, na sedmom mestu su po površini i prostiru se na 3% površine opštine.


Iz Srezojevaca je knjeginja Ljubica, supruga kneza Miloša Obrenovića. Iz iste familije je Aleksa Vukomanović, profesor Liceja u Beogradu, koji je bio muž Vilhelmine Mine, ćerke Vuka Karadžića.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!