opstina gornji milanovac

26. januar 2017.
Održana sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga


U zgradi Okružnog načelstva održana je prva redovna sednica Saveta Moravičkog upravnog okruga u 2017. godini. Domaćin sastanka bio je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, dok je sastankom predsedavao načelnik Moravičkog upravnog okruga mr Slobodan Jolović.


gm

Na dnevnom redu našlo se osam tačaka i to: usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Saveta,izveštaj o radu Stručne službe i Saveta Moravičkog upravnog okruga u 2016. godini, usvajanje plana rada Saveta Moravičkog upravnog okruga u 2017.godini,informacija MUP PS Čačak o stanju bezbednosti u 2016.godini na području Moravičkog upravnog okruga(suzbijanje kriminala, javni red, bezbednost saobraćaja i vanredni događaji, elementarne i druge nesreće), informacija o sprovođenju nadzora u primeni Zakona o ozakonjenju objekata,razmatranje predloga vozova za prevoz putnika za red vožnje 2016/2017. godineza obavezu javnog prevoza „Srbija voza“ a.d. Beograd, razgraničenje nadležnosti Sektora za vanredne situacije i Hitne pomoći na auto-putu Koridora 11 Ljig-Preljina i tekuća pitanja.


gm

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić, predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, direktori Domova zdravlja, direktor Bolnice u Čačku, predstavnici Regionalne privredne komore, Nacionalne službe za zapošljavanje, načelnici Opštinskih uprava opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani, predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Gornji Milanovac.


gm

„Na ovoj sednici Saveta Moravičkog upravnog okruga našlo se više tema. Razmatrani su izveštaji o stanju bezbednosti u 2016. godini na području čitavog okruga i zaključeno je da je Policijska uprava Čačak, sa svim svojim odeljenjima, postigla zapažene rezultate i da ljudi koji vode ovu službu ulažu velike napore da unaprede službu i da smanje rizike koji utiču na bezbednost građana i njihove imovine. Dogovoreno je i da se pokrene zajednička inicijativa za izgradnju punkta Hitne pomoći, kako bi se podigao nivo bezbednosti u saobraćaju na deonici auto-puta Ljig-Preljina. Razmatrana su i pitanja u vezi sa ozakonjenjem objekata. Sve lokalne samouprave moraju do marta završiti popis objekata za šta je Vlada Republike Srbije i odobrila prijem novih radnika (Čačak 35, Gornji Milanovac 10, Ivanjica 5 i Lučani 3 radnika), jer je ovaj proces javni interes“, rekao je načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović.


Plan je da se sednice ne održavaju samo u Čačku, već će praksa biti i sednice u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima.


gm

„Kada je u pitanju bezbednost na auto-putu,zajedničkim snagama ćemo zatražiti od telekomunikacionih kompanija bolju pokrivenost signalom na auto-putu, a i utvrdili smo nadležnosti našeg Doma zdravlja i Hitne pomoći na ovoj deonici. Raduje me što će, u saradnji sa načelnikom Moravičkog upravnog okruga, biti pokrenuto pitanje nelegalnog prevoza putnika, kao i rad ugostiteljskih objekata u pogledu radnog vremena, izdavanja fiskalnih računa i sprečavanja rada na crno. Opština Gornji Milanovac je u procesu podnošenja dokumentacije za sredstva Ministarstva privrede za projekat izgradnje kanalizacije u Industrijskoj zoni Nevade. Ova Industrijska zona popunjena je u punom kapacitetu, a nema kanalizaciju. Projekat je urađen zajedno sa privrednim subjektima“, istakao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!