opstina gornji milanovac

26. januar 2017.
Uspeh Milanovačkog pozorišta


Milanovačko pozorište po treći put u borbi za „Milivojev štap i šešir“.


"Drama „Dr Šuster“, autora Dušana Kovačevića, koju je na scenu Milanovačkog teatra postavio Branko Knežević, jedna je od pet najboljih predstava u 2016. godini i biće izvedena u Požarevcu na završnici festivala varoških pozorišta Srbije "Milivojev štap i šešir”, saopštio je Dragi Ivić, selektor festivala, na konferenciji za novinare.


gm

Festival posvećen jednom od najvećih bardova srpskog glumišta Milivoju Živanoviću organizuje se trinaesti put i biće realizovan u od 24. do 28 februara.


Pored Milanovčana, za najprestižnije glumačke nagrade „Milivojev štap i šešir“, ove godine nadmetaće se i gradska pozorišta iz: Beograda, Sente, Kragujevca i Požarevca. Na svečanom završetku Festivala, 1. marta 2017. godine revijalno će nastupiti pozorište iz Krnjeva ovogodišnji pobednik regionalnog festivala „Živka Matić“. U čast pobednika, 13. osvajača replike Milivojevog štapa i šešira Krnjevčani će izvesti predstavu „Srpska drama“ reditelja Predraga Živanovića.


gm

Nastup Milanovačkog pozorišta, na velikoj sceni Centra za kulturu u Požarevcu predviđen je za 27. februar. Pored „Dr Šustera“, posetioci Festivala, ali i svi eminentni pozorišni umetnici koji će tih dana boraviti u Požarevcu, moći će da pogledaju i predstave: „Džonatan Livingston Galeb“, (Beograd, režija Maja Bunjac), „Epitaf“, (Senta, režija Branko Vučetić), „Era ožalošćenih“, (Kragujevac, režija, songovi i tekstovi Miroslav Petrović ) i „Maratonci trče počasni krug“ (Požarevac, režija Saša Latinović).


"Doktor Šuster" je jedna intrigantna drama i u pogledu forme i u pogledu značenja. Radnja priče je smeštena u devedesete godine prošlog veka, kada je na prostorima nekadašnje Jugoslavije došlo do propasti građanskog društva. U predstavi, nema dramski razvijene priče i likova, već ona samo služi kao polazište za vrlo nadahnuto i duhovito dramsko razigravanje koje u Kneževićevoj režiji prelazi u tragi-komediju apsurda gde su na suprotnim stranama dva sveta - senilni i izgubljeni predstavnici odumirućeg građanskokog društva (stari doktor i njegova sestra, profesorka klavira) i kriminalizovani, ali „prisebni“ predstavnici sveta u usponu (inspektor policije, novinarka i kriminalac).


Njihov sukob ima za cilj da istakne duhovnu superiornost odumirućeg sveta starog građanstva nad kriminalizovanom elitom koja je izgubila ljudskost i veru u Boga.


Uloge tumače: Draško Obrenović, Marija Krsmanović, Aleksandar Avramović, Predrag Lošić, Branko Knežević, Marija Todorović, Krsman Nedeljković, Viktor Vujić i Milan Aćimović


Kostime za predstavu osmislila je Biljana Knežević.


gm

ANTRFILE

Dosadašnje nagrade Milanovačkog pozorišta sa festivala u Požarevcu:

* Nagrada za slikovito kreiranje lika: Marija Todorović (2016. godina), Draško Obrenović (2014. godina).

* Nagrada "Milivojev štap": Branko Knežević (2016. godina), Predrag Lošić (2014. godina),

* Nagrada "Milivojev šešir": Predrag Lošić (2014. godina)


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!