opstina gornji milanovac

10. novembar 2014.
Otvaranje prostorija za decu i mlade sa smetnjama u razvoju


Deca i mladi sa smetanjama u razvoju od srede u novoadaptiranom i opremljenom prostoru


Na zadovoljstvo roditelja i staratelja dece i mladih sa smetnjama u razvoju od srede će biti na raspolaganju adaptiran prostor i prilagođen potrebama i aktivnostima po specijalnom programu ove dece u prostorijama osnovne škole "Momčilo Nastasijević", a zahvaljujući odluci i svim preduzetim merama i aktivnostima rukovodstva opštine Gornji Milanovac.


U realizaciji ovog posla, po nalogu predsednika opštine Milisava Mirkovića, poslove odabira adekvatnog prostora, adaptacije i opremanje izvršila je Opštinska uprava. Prema preciziranim zakonskim propisima za ovu kategoriju lica neophodno je bilo izvršiti potrebne građevinske radova u prilagođavanju prostora za boravak, kuhinje i toaleta, kao i pristupa za prohodnost invalidskih kolica. U toku prošle nedelje završeno je i opremanje sa novim odgovarajućim nameštajem, tehničkim pomagalima - televizorom, kompjuterima, štampačem, telefonima sa telefaksom i muzičkim stubom. Vrednost svih radova i nabavke potrebne opreme iznosila je milion i sedamsto dvadeset hiljada dinara budžetskih sredstava.


Ovaj prostor će koristiti evidentiranih dvadeset i šestoro dece i mladih od 5 do 18 godina, dok će za to vreme roditeljima biti omogućeno da se odmore ili obave druge poslove.


Prema izjavama roditelja dece - korisnika ovog prostora očigledna je velika potreba za ovakvim sadržajima, a o čemu govore i samo reči zahvalnosti koje preko njihovog Udruženja, roditelji upućuju lokalnoj samoupravi na pomoći u odgajanju, brizi i socijalizaciji svoje dece.


Zvanično otvaranje ovog prostora u prostorijama osnovne škole "Momčilo Nastasijević" biće održano u sredu 12.novemra u 12.00 sati.


deca u razvoju    deca u razvojuPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!