opstina gornji milanovac

22. decembar 2016.
Dom zdravlja na Rudniku u vlasništvu opštine


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i vlasnik kompanije „Contango“Darko Vukobratović potpisali su ugovor o poklonu nepokretnosti. Predmet ugovora je Dom zdravlja na Rudniku koji je od sada u vlasništvu opštine Gornji Milanovac.


„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što smo ovim lepim povodom ovde i to sa čovekom i kompanijom koji pokazuju značajan stepen društvene odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Namera nam je da zdravstvenu zaštitu na Rudniku podignemo na viši nivo. To znači da ćemo sa tim stacionarom i Domom zdravlja napraviti jednu regionalnu zdravstvenu stanicu, za taj deo naše opštine, gde će moći da se obavljaju pregledi i da ljudi ne moraju dolaze do Milanovca za neke osnovne preglede. Takođe, plan je da ima jedno vozilo Hitne pomoći koje bi bilo non stop na raspolaganju Domu zdravlja Rudnik. Želimo da napravimo nekoliko centara (Pranjani, Beršići, Vraćevšnica i Rudnik) koji bi opsluživali građane u tim oblastima“, istakao je predsednik opštine.


Objekat Doma zdravlja na Rudniku je od 1963. godine u vlasništvu „Rudnika olova i cinka“, odnosno kompanije „Contango“, nakon privatizacije.
gm    gm

gm    gm

„S obzirom na delatnost kojom se bavimo i našim radnicima je ponekad potrebna hitna medicinska pomoć iako se mi trudimo da do toga ne dođe, ali za svaki slučaj, nije loše da Rudnik ima osposobljen Dom zdravlja kako bi mogla da se ukaže adekvatna prva pomoć i da ima vozilo za transport povređenih. Samim tim što su gotovo svi naši zaposleni praktično i žitelji mesne zajednice Rudnik, dizanjem njihovog životnog standarda i boljom zdravstvenom zaštitom takođe utičemo i na njihov odnos prema poslu“, rekao je vlasnik kompanije „Contango“ Darko Vukobratović.


Preduzeće „Rudnik i flotacija Rudnik“ će, bez naknade, omogućavati grejanje objekta.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!