opstina gornji milanovac

22. decembar 2016.
Poseta delegacije Ambasade Poljske


Delagacija Ambasade Republike Poljske, u sastavu Janik Karolina - savetnica za ekonomska pitanja Ambasade i Adriana Vitezović - specijalista za razvojnu saradnju i kulturu, posetila je opštinu Gornji Milanovac.


Cilj posete je nadzor nad realizovanim projektom u OŠ „Takovski ustanak“ u Takovu, koja je učestvovala na konkursu „Mali grantovi“ Ambasade Republike Poljske.


Za goste je upriličen prijem i radni sastanak kod predsednika opštine Dejana Kovačevića. Pored predsednika, opštinu su predstavljali i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić i predsednik Skupštine opštine Boško Milovanović.


„Naša saradnja datira nekoliko godina unazad i ona je najvidljivija u oblasti obrazovanja, gde su uložena značajna sredstva u škole. Škola u Takovu ostvarila je možda i najbolju saradnju. Mi smo odlučili da uručimo ambasadoru Poljske zahvalnicu za doprinos Ambasade Poljske za unapređenje uslova u našim školama“, istakao je predsednik opštine.


gm

Predsednik opštine istakao je da će opština Gornji Milanovac nastaviti da sarađuje sa Ambasadom Poljske ali i sa pojedinim gradovima u Poljskoj.


„Vrednost projekta koji realizujemo ove godine iznosi oko 14.000 evra i to je još jedan uspešan projekat koji smo realizovali sa ovom školom. Od 2008. godine, od kada u opštini Gornji Milanovac realizujemo projekte Poljske razvojne saradnje „Mali grantovi“, uložena su sredstva u realizaciju projekta u visini od oko 84.000 evra“, rekla je Janik Karolina.


Nakon sastanka u Opštini, u pratnji zamenice predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine, delegacija se uputila u školu u Takovu, gde je domaćin bila direktorka OŠ „Takovski ustanak“ Branka Žižović.


gm

„Tim za razvojno planiranje naše škole piše projekte sa kojima učestvujemo na mnogim konkursima sve sa ciljem da što više osavremenimo nastavu i omogućimo bolje uslove za rad, kako dece tako i zaposlenih“, istakla je direktorka OŠ „Takovski ustanak“ Branka Žižović.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!