opstina gornji milanovac

2. decembar 2016.
Završni radovi na bazenu u Svračkovcima


PPredsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor JKP "Gornji Milanovac" Rajko Nešković obišli su završne radove na izgradnji bazena za vodu u Svračkovcima.


Ukupna zapremina bazena je 400 m3 (dve komore od po 200 m3).


"Vodovod Gornji Milanovac – Rudnik najveća je investicija Republike i opštine Gornji Milanovac, gde predračunska vrednost kompletne investicije dovođenja rzavske vode do Rudnika iznosi 369 miliona dinara. Do sada su Republika i opština uložile oko 100 miliona dinara. Za nekoliko dana će biti završen bazen ovde u Svračkovcima i stanovnici okolnih mesta će, izgradnjom sekundarne mreže, moći da dobijaju vodu sa ovog bazena. Preostaje nam da u sledećoj godini nastavimo dalje radove, ka Majdanu, i nadam se da ćemo naredne godine uložiti oko 60 miliona dinara, jer je opština već opredelila 30 miliona dinara i očekujemo da isto toliko dobijemo i od Republike, što znači da bi sledeće godine i stanovnici uz Ibarsku magistralu do Majdana mogli da dobiju rzavsku vodu. Naš glavni cilj je da se Rudnik napaja vodom sa Rzava i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti i to da završimo", istakao je predsednik opštine.
gm    gm

gm   

Ove godine je, u izgradnju bazena u Svračkovcima, uloženo oko 27 miliona dinara, uz zajedničko učešće Republičke direkcije za vode i opštine Gornji Milanovac.


"Bazen u Svračkovcima je prvi bazen od Gornjeg Milanovca ka Rudniku i nalazi se na 369 m nadmorske visine. Od njega je urađeno 1175 m cevovoda ka bazenu u Majdanu. Do ovog bazena voda dolazi prirodnim padom sa bazena na Neškovića brdu", rekao je direktor JKP "Gornji Milanovac" Rajko Nešković.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!