opstina gornji milanovac

1. decembar 2016.
Poseta atašea za kulturu Francuske ambasade


Ataše za kulturu Francuske ambasade u Beogradu i izvršna direktorka Francuskog instituta An-Loren Viguru posetila je Gornji Milanovac. Ona je zajedno sa menadžerom projekta Francuski filmski karavan Branislavom Glumcem i koordinatorkom projekta Milicom Kocić bila gost Kulturnog centra.


Predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je prijem za goste i tom prilikom im poželeo dobrodošlicu u Gornji Milanovac. Prijemu su prisustvovali i direktor Kulturnog centra Dragan Arsić, rukovodilac filmskog programa Kulturnog centra Boban Stefanović i profesorka francuskog jezika u Gimnaziji Olivera Stefanović.


"Želim da izrazim zadovoljstvo što Kulturni centar učestvuje u projektima zajedno sa Francuskim institutom a mi ćemo kao lokalna samouprava podržati sve te projekte. Kod nas u školama je u priličnoj meri zastupljen francuski jezik, kao drugi strani jezik, i to je još jedan pokazatelj da se u Gornjem Milanovcu ceni francuska kultura i jezik", izjavio je predsednik opštine.
gm    gm

gm   

"Za nas u Francuskom institutu u Srbiji izuzetno je bitno da proširimo aktivnost na gradove širom Srbije. Izuzetno sam Vam zahvalna na ovako toploj dobrodošlici i na iskazanoj želji da produbimo našu saradnju. Naša želja je da unapredimo saradnju i sa profesorima francuskog jezika u Gornjem Milanovcu", istakla je An-Loren Viguru.


Predsednik opštine Dejan Kovačević uputio je poziv ambasadorki Francuske u Srbiji Kristin Moro da poseti našu opštinu.


Nakon prijema kod predsednika opštine, održan je radni sastanak sa direktorima ustanova kulture, direktorima škola i profesorima francuskog jezika. Tom prilikom je gospođi Viguru uručena plaketa za najbolji film na 3. međunarodnom festivalu kratkog fima "Kratka forma", čija autorka dolazi iz Francuske.


Drugog dana posete, gosti su posetili Muzej rudničko-takovskog kraja i Gimnaziju.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!