opstina gornji milanovac

28. novembar 2016.
Milanovac učesnik u projektu Ministarstva


U Maloj sali opštine Gornji Milanovac održan je sastanak u vezi sa projektom Ministarstva za državnu upravu i lokalni samoupravu za podršku sprovođenju Akcionog plana Strategije reforme javne uprave (2016-2019). U okviru ovog projekta sprovodi se projektni zadatak funkcionalne analize u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji.


Sastanku su prisustvovali predstavnici Optimus centra za dobro upravljanje i opštine Gornji Milanovac - zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović, rukovodioci u okviru Opštinske uprave i direktori ustanova čiji je osnivač opština Gornji Milanovac.


gm

Zamenica predsednika Jadranka Dostanić zahvalila se Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu što su odlučili da Gornji Milanovac bude jedan od šest pilot učesnika u ovom programu i istakla da su dobri razultati rada opštinskog rukovodstva prepoznati i izvan granica naše opštine.


"Gornji Milanovac je izabran za učesnika ovog projekta zajedno sa Novim Sadom, Kraljevom, Loznicom, Knjaževcom i Golupcom. Nadamo se da ćemo nakon završetka ovog projekta imati jednu sveobuhvatnu analizu funkcionisanja naše lokalne samouprave kao i ustanova čiji je osnivač opština i da ćemo izaći sa određenim benefitima koji bi se ogledali u tome da možemo biti primer kako bi drugi gradovi i opštine u Republici Srbiji trebalo da funkcionišu. Lokalne samouprave koje su izabrane za ovaj projekat različite su po veličini, broju stanovnika, ekonomskoj razvijenosti, po broju uprava. Izabranasu tri grada i triopštine. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Optimus centar će nakon završetka projekta izaći sa određenim preporukama koje ćemo mi implementirati u organizacionu strukturu Opštinske uprave i ustanova čiji je opština osnivač", istakao je nakon sastanka načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


Projekat se realizuje u saradnji sa Vladom Švajcarske.

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!