opstina gornji milanovac

25. novembar 2016.
Obilazak radova u dvorištu Crkve


Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je, u pratnji starešine Crkve Dragana Đorema, radove koji se izvode u dvorištu Crkve Svete Trojice.


gm

"Crkva izgradnjom nove palionice sveća rešava jedan veliki problem i konačno dobijamo pristojno mesto gde će vernici Gornjeg Milanovca, a 99% vernika je pravoslavne vere, moći na pristojan način da upale sveću i za svoje drage, mile koji su živi a i za sveone koji su usnuli u Gospodu to jest pokojne. Pored palionice, Crkva rešava još jedan veliki problem a to je nova crkvena prodavnica, koja će služiti za prodaju sveća, knjiga i svih onih crkvenih stvari koje su potrebne našim vernicima ili njihovim porodicama. Sa te dve velike stvari, Crkva konačno rešava i svoj izgled sa zapadne strane gde će biti uklonjena stara prodavnica sveća i stara palionica i dobija seveliki plato ispred crkve koji će služiti za velike crkvene proslave, za venčanja, za svadbe i za sve ono što treba vernicima Gornjeg Milanovca. Zahvaljujući opštini Gornji Milanovac i predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću rešavamo ove dve velike stvari i mi im se zahvaljujemo na svoj ljubavi i pomoći koju pružaju našoj Crkvi i našim vernicima u Gornjem Milanovcu", istakao je starešina Crkve Dragan Đorem.


gm

"Ove godine je iz budžeta opštine za pomoć Srpskoj pravoslavnoj crkvi odvojeno nešto više od 3,2 miliona dinara i to za sve Crkvene opštine u Gornjem Milanovcu. Samo za crkvu Svete Trojice opredeljeno je oko 800.000 dinara. Ovo su do sada rekordna sredstva odobrena iz opštinskog budžeta za ovu namenu. Nije samo pomoć u novčanim sredstvima jedina stvar koja spaja opštinu Gornji Milanovac i Srpsku pravoslavnu crkvu, mi smo na početku mandata vratili i krsnu slavu opštini Gornji Milanovac i posle 70 godina ponovo zajedno proslavljamo taj praznik. Želimo da ambijent oko Crkve, ovde u samom centru grada, bude lepo uređen i nastavićemo da pomažemo i ovu Crkvu i Srpsku pravoslavnu crkvu na teritoriji naše opštine", rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

Planirano je da radovi na izgradnji prodavnice budu završeni do praznika Svete Trojice.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!