opstina gornji milanovac

22. novembar 2016.
Poseta delegacije iz Probištipa


Prethodnog vikenda gost opštine Gornji Milanovac bila je delegacija opštine Probištip iz Makedonije. U sastavu delegacije bili su rukovodilac Odeljenja za javne delatnosti Radoslav Ilievski, direktorka Doma kulture Marija Trajčeva i Marjan Panov.


Glavni cilj posete je priprema dokumenata za potpisivanje Akta o bratimljenju Gornjeg Milanovca i Probištipa. Ovo je drugi susret predstavnika dve opštine, u kratkom vremenskom periodu, s obzirom da su predsednik opštine Dejan Kovačević i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić bili gosti opštine Probištip u avgustu mesecu. Ispred opštine Gornji Milanovac, osoba zadužena za pripremu dokumenata za bratimljenje biće načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović.


Na početku radne posete, goste iz Makedonije ugostio je predsednik opštine Dejan Kovačević. On je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je delegacija Probištipa posetila Gornji Milanovac i istakao da se nada da će bratimljenje dve opštine podstaći razvoj i unapređenje odnosa u svim sferama društva.


Nakon sastanka, gosti iz Makedonije obišli su kulturno-istorijskeznamenitosti Milanovca. U pratnji vršioca dužnosti direktora Muzeja Aleksandra Marušića posetili su Kulturni centar, Biblioteku „Braća Nastasijević“, Dom kulture, Gimnaziju „Takovski ustanak“, Muzej rudničko-takovskog kraja, Crkvu „Svete Trojice“, znamenito mesto „Takovski grm“ i Muzej u Takovu.


Direktorka Doma kulture Marija Trajčevai direktor Kulturnog centra Dragan Arsić dogovorili su da u narednim danima preciziraju aktivnosti na polju kulturne saradnje dve opštine u 2017. godini.


Rade Ilievski preneo je pozdrave gradonačelnika Probištipa Tonija Tonevskog i istakao da je u planu da poseti Gornji Milanovac početkom 2017. godine.
gm    gm

gm    gm

gm    gm   

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!