opstina gornji milanovac

15. novembar 2016.
Obilazak radova na deponiji Vujan


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor JKP "Gornji Milanovac" Rajko Nešković obišli su radove na proširenju tela deponije na Vujnu.


"Sanacija tela deponije Vujan izvodi se utvrđenom dinamikom i biće završena u roku. Opština je rebalansom budžeta odvojila 10 miliona dinara, JKP "Gornji Milanovac" izdvojilo je 10 miliona dinara iz sopstvenih sredstava i sa ovim rešavamo problem komunalnog otpada opštine Gornji Milanovac u narednih 4-5 godina. Ostalo je nejasno zašto prethodna vlast nije marila i nije pokazivala interesovanje za ovaj problem, a ovo je zaista veliki problem. Da ovo nismo sada započeli da radimo, mi već sledeće godine ne bi imali gde da odlažemo smeće. Odgovorni smo prema građanima i prema sebi i ovo moramo uraditi. Za završetak projekta potrebno je još oko 60 miliona dinara, tako da ćemo ostatak novca potražiti ili od ministarstva ili ako se ukaže prilika za to, iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Mora se ući u proces ozbiljne reciklaže otpada, kako bi što manje smeća ovde završavalo" , istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.
gm    gm

gm    gm

"Posle 10 godina i velike donacije Vlade Kraljevine Norveške od oko 2.3 miliona evra, došlo je vreme da opština Gornji Milanovac i JKP "Gornji Milanovac" nastave proširivanje deponije. Naime, po projektu koji je uradio Institut "Jaroslav Černi", ovde je naslagano oko 140.000 tona i da nismo započeli sa radovima, sledeće godine ne bi imali gde da odlažemo komunalni otpad. Proširenje će biti za nekih 60.000 tona" rekao je Rajko Nešković, direktor JKP "Gornji Milanovac".


Planirano je da radovi budu završeni za dvadeset dana.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!