opstina gornji milanovac

10. novembar 2016.
Održana sednica Štaba za vanredne situacije


Danas je, u Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac, održana sednica Štaba za vanredne situacije.


Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, na prvoj sednici održanoj dana 10.11.2016.godine sa početkom u 12:00 časova, jednoglasno su doneli sledeće:


ZAKLJUČKE


1. Po Predlogu programa zimskog održavanja gradskih i prigradskih ulicaJP "Za izgradnju opštine" čišćenje i održavanje saobraćajnica obavlja JP ''Za puteve'' sve do spajanja u novo javno preduzeće.

2. Prihvata se Predlog programa zimskog održavanja lokalnih puteva JP "Za puteve" da redovno čisti i održava 39 lokalnih puteva sa 27 mostova u zimskoj sezoni, do centra naselja seoskih mesnih zajednica u ukupnoj dužini od 282km. U slučaju pojave ekstremnih snežnih padavina, angažovati svu raspoloživu dodatnu tešku mehanizaciju prema evidenciji vlasnika građevinskih mašina na teritoriji opštine. Ovu nadležnost JP "Za puteve" obavlja sve do spajanja u novo javno preduzeće.

3. Prihvata se program pripremljenosti za zimsku sezonu JKP "Gornji Milanovac" za upravljanje i održavanje visoke retenzione brane ''Banjani'' u Gornjim Banjanima i funkcionisanje i pružanje usluga iz svoje nadležnosti u zimskoj sezoni. Obavezuje se JKP ''Gornji Milanovac'' da u planu poslovanja za 2017.godinu uključi izradu potrebne tehničke dokumentacije za izradu Projekta izvedenog statanja brane ''Banjani'' u Gornjim Banjanima kakao bi istu predao na upravljanje nadležnom JVP ''Srbijavode''.

4. Prihvata se program pripremljenosti za zimsku sezonu privrednog društva Rudnik i flotacija ''Rudnik'', Odeljenja za društvene delatnosti za rad škola i predškolske ustanove, Doma Zdravlja, Šumske uprave ''Gornji Milanovac'', Centra za socijalni rad, Organizacije Crvenog krsta i Lovačkog udruženja ''Vojvoda Milan Obrenović''.


gm

5. Obavezuju se Saveti mesnih zajednica na seoskom području da redovno čiste i održavaju lokalne puteve od centra mesne zajednice i nekategorisane puteve sopstvenom mehanizacijom uz mogućnost korišćenja finansijskih sredstava za nabavku goriva za tu namenu.

6. Obavezuje se Dom zdravlja, da preduzme sve mere za sprovođenje primarne zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Gornji Milanovac, preko razvijene mreže zdravstvenih stanica i ambulanti po naseljenim mestima sa raspoloživim kapacitetima i medicinskim osobljem u predstojećoj zimskoj sezoni.

7. Obavezuju se Opštinska uprava, javne službe i ustanove da u okviru svoje redovne nadležnosti preduzmu sve mere za nesmetano funkcionisanje u zimskim uslovima.

8. Obavezuje se Odeljenje za društvene delatnosti da prati realizaciju mera pripremljenosti za zimske uslove u svim školama i predškolskim ustanovama na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, za nesmetano funkcionisanje u zimskoj sezoni (grejanje, čišćenje snega, održavanje prilaza i dvorišta škola, čišćenje krovnih konstrukcija od snega i leda, održavanje vodovodne, elektro i gasne instalacije, rasvete i dr.)

9. Obavezuju se ''Elektrodistribucija i ''Telekom'' na području opštine Gornji Milanovac, da preduzmu sve preventivne mere za nesmetano pružanje elektro i telekomunikacionih usluga stanovništvu u predstojećem zimskom periodu.

10. Izdati saopštenje za javnost


OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

KOMANDANT

Dejan Kovačević


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!