opstina gornji milanovac

10. novembar 2014.
Škola za roditelje


Petogodišnjaci održali lekcije svojim roditeljima i njihovim roditeljima u Školi za roditelje


skola za roditelje

"Ako vam je dosadilo svakoga dana jedno te isto
posao, kuća, kuvanje, pranje i nikad siti i nikad čisto,
ako vam je dosadilo da gledate TV-e i ne mrdate iz fotelje,
ako vam zlatna ribica nije ispunila tri želje, dođite u Školu za roditelje",
rekla je mala Dunja prepunoj sali roditelja i njihovih roditelja kao početna lekcija na prošlonedeljnoj priredbi "Škola za roditelje" u predškolskoj ustnovi "Sunce".


Roditeljima su se nizala mnogobrojna dečja podučavanja od Luke, Mice, Jovana, Andrije, Sare, Nikole, Bokija, Jakše, Dula, Đola, Ene i Anje, Ognjena, Ivone, Srahinje, Pavla, Miloša, Đura i Đurđe i drugih petogodišnjaka, a koja su kroz smeh mame, tate, bake i deke navodila i na ozbiljna razmišljanja.


Reče jedna Sofija "Ova škola nije kuvarski kurs, ovde se ne prave supe i kolači nećete dobiti ni jedan recept "kako odgajiti decu" i "kako zadržati muža". Brak, ipak, nije sarma, a nije ni slatko od ruža! U ovoj školi nemamo čarobne štapiće, ne pravimo ovde od pravih muškaraca tužne papučiće. Već, u ovoj školi, poduči nas Luka: "tačni i pogrešni odgovori ne postoje, treba da se zagledate u svoje srce, u misli svoje". Dok slatka Mica dodaje "nećemo tražiti od vas da menjate sami sebe ili svoju porodicu, da budete nešto sasvim treće, uostalom setite se: vi ste sami krojači svoje sreće".


Druga Sofija nas uputi da "od prve misli o detetu, od prve za detetom želje, čovek u stvari kreće u Školu za roditelje, u ovu školu ideš samo po svojoj volji, dete te plačom i smehom uči da mu budeš bolji".


Tako su se nizale pesmice jedna za drugom i o tome zašto je teško biti mama i tata, usledile su i molbe mališana u kojima žele još po neku sestru ili brata. Nikola sigurno reče "da od hiljadu i sto zanata najteže je biti tata", dok Đurđa tvrdi da "od milion zavrzlama, najteže je biti mama, svaki bol moga tela i ona je prebolela".Miloš izrecitova glasno "kad zaspim na tatinoj ruci ona me baš lepo greje, kada je tata sa nama i mama se lepše smeje".


I što reče Vukašin na početku – Gle!? Opet Vi? Mora da vam se prošli put mnogo svidelo druženje sa nama, pa ste zato opet došli! Sudeći po oduševljenim reakcijama roditelja, baka, deka, tetki i ujaka i mnogobrojne publike izgleda da će biti retkih izostanaka iz ove "škole".


Kao i deca, zahvalnost na ideji i trudu uvek spremnim vaspitačima za kreativan rad Snežani Jovanović i Goranu Vasojević, izrazili su ogromnim aplauzom i roditelji.


skola za roditelje skola za roditelje skola za roditeljePovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!