opstina gornji milanovac

27. oktobar 2016.
Poseta Mesnoj zajednici Brđani


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić obišli su radove na izgradnji vodovoda u Brđanima.


"Vodovod Brđani se gradi, nažalost, veoma dugo, još od 2006. godine, jer nije bilo sluha da se za Brđane napravi jedan kvalitetan vodovod koji bi celo mesto napajao rzavskom vodom. Mi smo, po stupanju na dužnost, rebalansom budžeta opredelili 4 miliona dinara za završetak radova,uz 2 miliona dinara koliko je opredelila Mesna zajednica.Rok za završetak radova je 25. novembar, ali po ovome što vidim, kako se radi, može se očekivati da radovi budu završeni i ranije. Želim ovom prilikom da čestitam meštanima Brđana što će napokon dobiti rzavsku vodu" , istakao je predsednik opštine prilikom obilaska radova u Brđanima.


Vrednost radova iznosi 6 miliona dinara. Projektom su obuhvaćeni radovi primarnog vodovoda i izgradnja rezervoara u 5 visinskih zona.


"Nalazimo se u petoj visinskoj zoni, pored rezervoara broj 5, koji ima zapreminu 25m3 i koji će napajati zaseok Božovići. U planu nam jei završetak rezervoara broj 4, koji je sa druge strane magistrale, koji će napajati visinske zone 3 i 4, tako da ćemo uspeti ove godine da privedemo projekat kraju i omogućimo da domaćini, koji su sklopili ugovor sa Mesnom zajednicom i izmirili svoje obaveze, mogu nesmetano da se priključe na rzavski vodovod" , rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić.
gm    gm

gm    gm

"Došlo je na red da se rade više zone, dobili smo 4 miliona dinara od opštine i imali smo 2 miliona dinara sopstvenih sredstava. Nadam se da će biti novih priključaka od kojih ćemo nastaviti sa ulaganjima. Cilj nam je da se voda pusti u sve zone. U prvoj zoni su priključeni škola, Dom i veći broj domaćinstava. Sada ćemo imati i ove više zone i nadam se nove učesnike u doplati, što bi nam pomoglo da završimo kompletan vodovod" , istakao je Goran Kićanović, predsednik Mesne zajednice Brđani.


Opština Gornji Milanovac je, u poslednjih nekoliko meseci, uložila znatna finansijska sredstva za poboljšanje vodovodne infrastrukture. Završeni su vodovodi u Semedraži, Teočinu, Brezovici i Beršićima. Vodovod u Brđanima samo je nastavak investicija u ovoj oblasti.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!