opstina gornji milanovac

20. oktobar 2016.
Podsticajna sredstva u poljoprivredi


U Velikoj sali organa opštine Gornji Milanovac potpisani su novi ugovori o dodeli podsticajnih sredstava u poljoprivredi, koja se dodeljuju iz budžeta opštine Gornji Milanovac. Današnjim potpisivanjem ugovora između 90 nosilaca registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine Dejana Kovačevića, nastavljena je ovogodišnja dodela bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi.


„Poštovani poljoprivrednici, izuzetno mi je zadovoljstvo što vas danas ovde vidim u ovolikom broju. To je samo još jedan pokazatelj koliko opština Gornji Milanovac ceni ovu delatnost kojom se vi bavite i koliko ulaže u nju.Ukupno je, u 2016. godini, u budžetu opštine za subvencionisanje poljoprivrede opredeljeno 35 miliona dinara. Zajedno sa ovih današnjih 90 ugovora, potpisano je 585 ugovora, za koje je izdvojeno oko 30,2 miliona dinara. Do kraja godine ćemo potpisati još ugovora, u vrednosti od oko 4,8 miliona dinara.Važna vest za vas poljoprivrednike je i novina u Opštinskoj upravi. Kao što sam svojevremeno obećao, formirali smo Kancelariju za poljoprivredu koja vam je na raspolaganju i za stručnu pomoć i za prijavljivanje na razne konkurse i za pomoć u apliciranju za opštinska,republička i međunarodna finansijska sredstva. Posebno sam zadovoljan činjenicom da su sredstva, ove godine, utrošena za konkretne stvari. Nabavljeno je nekoliko novih traktora, puno priključnih mašina, sistema za navodnjavanje i slično. Opština će i u budžetu za 2017. godinu opredeliti značajna sredstva za poljoprivredu i po tom kriterijumu ćemo ostati u vrhu liste lokalnih samouprava po ulaganju u poljoprivredu.Želim vam puno sreće i uspeha u daljem radu“ , istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević obraćajući se okupljenim poljoprivrednicima.


Kancelarija za poljoprivredu će biti na raspolaganju poljoprivrednicima za svaku vrstu stručne pomoći koja im bude potrebna.


Kancelarija broj 5 nalazi se u prizemlju zgrade Opštinske uprave, ulica Takovska broj 2.
gm    gm

gm   

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!