opstina gornji milanovac

18. oktobar 2016.
Deseta sednica Opštinskog veća


U Velikoj sali održana je deseta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac na kojoj je razmatrano deset tačaka.


Na početku sednice, većnici su doneli Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o davanju saglasnosti o statusnoj promeni koje su doneli Nadzorni odbor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac (broj 2466 od 12.10.2016.godine) i Nadzorni odbor Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac (broj 1356/16 od 12.10.2016.godine), koji su uputili Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.


Takođe, Skupštini opštine upućen je na razmatranje i usvajanjepredlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala, koju je doneo Nadzorni odbor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac.


U nastavku sednice donet je Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o usklađivanju osnivačkog akta javnog preduzeća - Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac kao i Zaključak o utvrđivanju predloga Odluke o usklađivanju osnivačkog akta javnog preduzeća - Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća “Gornji Milanovac“ Gornji Milanovac.


„Tačke dnevnog reda koje se odnose na spajanje Javnog preduzeća za izgradnju opštine i Javnog preduzeća za puteve, najznačajnije su na sednici. Od 1. novembra 2016. godine imaćemo jedno preduzeće, u čijoj će nadležnosti biti izgradnja niskogradnje u selima i u gradu, i od kojeg se očekuje da na mnogo bolji način, nego što je to činilo dosadašnje preduzeće, pokrije celu teritoriju opštine. Ovim spajanjem dobijamo Javno preduzeće za izgradnju opštine koje će biti tržišno orijentisano, ostvarivati dobit u poslovanju i koje će se uspešno baviti izgradnjom putne infrastrukture u opštini Gornji Milanovac. Već ove zimske sezone, kamioni našeg preduzeća će čistiti sneg u opštini pa nećemo morati da čekamo da prođe sva procedura oko javnih nabavki za taj posao. Takođe, već od 1. novembra, kad nam vremenski uslovi to budu dozvoljavali, krenućemo u tekuće održavanje puteva sopstvenim mašinama“, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.


gm

Opštinsko veće donelo je Rešenje kojim se odbija žalba Nenada Radovanovića, izjavljena na Rešenje o raspoređivanju, koje je doneo načelnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.


Takođe, doneta su Rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve.


Na kraju zasedanja Opštinsko veće donelo je Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskog plana i plana rada Mesne zajednice Takovo za 2016.godinu, kao i Zaključak o prihvatanju odluka Upravnog odbora Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, koji je upućen Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje.

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!