opstina gornji milanovac

30. septembar 2016.
"Dani edukacije iz oblasti filma i medija"


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević otvorio je, u Modernoj galeriji Kulturnog centra, manifestaciju "Dani edukacije iz oblasti filma i medija". Ova Manifestacija je na programu od 29. septembra do 2. oktobra, a organizuje je Kulturni centar.


"Uvaženi direktore Kulturnog centra, poštovani kulturni poslenici, cenjeni gosti naše opštine, poštovani posetioci, dame i gospodo. Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i da vas pozdravim u ime opštine Gornji Milanovac. "Dani edukacije iz oblasti filma i medija" su izuzetno značajna manifestacija u programu kulturnih aktivnosti u našoj opštini. O značaju i važnosti ovog događaja dovoljno govori podatak da su gosti naše opštine, u narednih nekoliko dana, filmski radnici iz Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Turske i eminentni predavači iz Srbije. Ciljevi ovog projekta su afirmacija filmskog stvaralaštva, širenje filmske produkcije ali i edukacija filmskih stvaralaca, dece i nastavnika jer je plan da se film koristi kao nastavno sredstvo u školama. Dugujemo veliku zahvalnost i institucijama i ustanovama koje su pomogle i podržale ovaj projekat a to su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Medija desk Srbija, Filmski centar Srbije i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih. Još jednom velika zahvalnost Draganu Arsiću, direktoru Kulturnog centra i zaposlenima u ovoj ustanovi, što su uspeli da dovedu u našu opštinu eminentne stručnjake u ovoj oblasti i što ulažu veliki napor kako bi kulturna ponuda Gornjeg Milanovca bila puna kvalitetnih događaja. Još jednom dobrodošli i srećno u radu", rekao je predsednik opštine prilikom svečanog otvaranja Manifestacije.


"Dani edukacije iz oblasti filma i medija" su nastavak aktivnosti Kulturnog centra, koji je i tokom letnje sezone organizovao puno događaja iz kulture.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!