opstina gornji milanovac

04. novembar 2014.
Spremnost za predstojeću zimsku sezonu


Spremnost Opštinskog štaba za vanredne situacije za predstojeću zimsku sezonu


zimska sezona

Članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac su na danas održanoj sednici usvojili predlog Programa zimskog održavanja gradskih i prigradskih ulica i lokalnih putnih pravaca na seoskom području po prioritetima.


Izveštaje o pripremljenosti vezano za putnu infrastrukturu pripremile su stručne službe JP "Za puteve" opštine Gornji Milanovac, JP "Za izgradnju opštine" i PZP ''Beograd'' punkt na Rudniku.


U obavezi su, takođe, da program pripremljenosti za zimsku sezonu imaju JKP "Gornji Milanovac", zdravstvene ustanove Dom zdravlja i Apoteke na teritoriji opštine, Centar za socijalni rad, OO Crvenog krsta, Saveti mesnih zajednica i poverenici civilne zaštite na teritoriji Opštine, privredno društvo Rudnik i flotacija ''Rudnik'', uz redovnu saradnju sa službama Policijske stanice i Područne vatrogasno spasilačke jedinice u Gornjem Milanovcu.


zimska sezona

Nakon usvajanja izveštaja, komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Milisav Mirković, skrenuo je pažnju svim članovima Štaba da ono što piše u izveštajima mora da bude tačno, ne smemo prvenstsveno zavaravati sebe, još jednom ćemo izvršiti proveru svega pa jednu realnu situaciju kroz izveštaje proslediti Okružnom i republičkom Štabu o spremnosti za vanrende situacije gornjomilanovačke teritorije.


Kako je danas rečeno u slučaju potrebe biće angažovana sva raspoloživa dodatna teška mehanizaciju prema evidenciji vlasnika građevinskih mašina na teritoriji opštine, kao i ljudstvo, uz dodatno raspoloživu mehanizaciju Vojske Srbije i Garnizona u Gornjem Milanovcu. Opštinski štab za vanredne situacije naložio je svim opštinskim javnim službama i ustanovama da u okviru svoje redovne nadležnosti preduzmu sve mere za nesmetano funkcionisanje u zimskim uslovima. Obaveza odeljenja za društvene delatnosti je da uputi dopis svim škola i predškolskim ustanovama na čitavoj teritoriji da izvrše pripreme za nesmetano funkcionisanje u zimskim uslovima (grejanje, čišćenje snega, održavanje prilaza i dvorišta škola, čišćenje krovnih konstrukcija od snega i leda, održavanje vodovodne, elektro i gasne instalacije, rasvete i dr.) JKP "Gornji Milanovac" je u obavezi da preventivno preduzme mere za održavanje visoke brane u Gornjim Banjanima, kao i obezbeđenje dežurstva za predstojeći zimski period.


Takođe, Štab je obavezao a.d. Rudnik i flotacija "Rudnik" da kontinuirano vrši održavanje i osmatranje visoke brane broj 9 "Rudnik". ''Elektrodistribucija i ''Telekom'' na području opštine Gornji Milanovac su u obavezi da preduzmu sve preventivne mere za nesmetano pružanje elektro i telekomunikacionih usluga stanovništvu u predstojećem zimskom periodu.


zimska sezona

Štab prihvata i informaciju o formiranju jedinica civilne zaštite opšte namene na teritorji opštine Gornji Milanovac, kao i odluku koja se odnosi na organizaciju i funkcionisanje civilne zaštite i u uslovima ratnog i vanrednog stanja.


Planirana su finansijska sredstva za narednu godinu u budžetu opštine za potrebe zaštite i spasavanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac u visini od dva miliona dinara. Za narednu godinu se planira obuka pripadnika Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i njihovo opremanje.


zimska sezona zimska sezona zimska sezonaPovratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!