opstina gornji milanovac

27. septembar 2016.
Održana manifestacija "Street football Srbija"


Prethodnog vikenda, na terenima Gimnazije, održana je manifestacija "Street football Srbija". Događaj su zajednički organizovali opština Gornji Milanovac i Organizacija srpski centar za razvoj sporta i kulture "Sportikula". Projekat ima za cilj da promoviše zdrav život, borbu protiv razlika, rasizma, verske i nacionalne netrpeljivosti, kao i svih oblika nasilja na sportskim terenima, kao i značaj sporta uopšte.


U ime domaćina, skup je otvorio predsednik opštine Dejan Kovačević. "Deca bi možda trebalo da znaju i kako smo mi odrastali, da im to bude primer. Odrastali smo na sportskim terenima i igralištima. Danas je drugačije vreme, prisutne su nove tehnologije, ali svakako bi trebalo da ih vratimo sportu i zdravijem životu i da se što više igraju napolju a manje da budu ispred računara i televizora. Dok odrastaju, deca bi trebalo da se igraju", istakao je predsednik opštine na otvaranju Manifestacije.


Program se sprovodi pod pokroviteljstvom organizacije UEFA, uz finansijsku podršku opštine Gornji Milanovac. Princip je jedan vikend-jedan grad. U izboru između pet gradova i opština, organizatori su se opredelili za Gornji Milanovac.


Ovaj sportski događaj su u petak igrom otvorili mališani iz Predškolske ustanove "Sunce", koji su na terenu bili zajedno sa svojim vaspitačicama. U subotu i nedelju na terenu su bili učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Gornji Milanovac. Pobednik turnira, koji je obilovao zanimljivim utakmicama, je ekipa iz Osnovne škole "Momčilo Nastasijević". Drugo mesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole "Kralj Aleksandar I" dok je treća bila ekipa iz Osnovne škole "Arsenije Loma" sa Rudnika. Nagradu za fer plej osvojila je ekipa Osnovne škole "Takovski ustanak" Takovo.


Priznanja najboljoj ekipi, pojedincima kao i volonterima uručila je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, koja je zahvalila organizatorima što su u konkurenciji nekoliko gradova izabrali Milanovac. Takođe, izrazila je zahvalnost direktorki Gimnazije, nastavnicima fizičkog vaspitanja i volonterima koji su se trudili da organizacija turnira bude na visokom nivou.


Opština će nastaviti da podržava i organizuje ovakve i slične manifestacije, koje podrazumevaju aktivno učešće dece i omladine u njima.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!