opstina gornji milanovac

15. septembar 2016.
Poseta OŠ "Momčilo Nastasijević"


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević", gde je obišao radove koji se obavljaju u ovoj školi, posetio đake prvake i uručio im knjige "Pažljivkova pravila u saobraćaju" i razgovarao sa direktorkom škole o aktuelnim temama i planovima za buduću saradnju opštine i ove škole.


"Izuzetno je značajno što su opština Gornji Milanovac i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložili novac u obnovu svih mokrih čvorova u OŠ "Momčilo Nastasijević", tako da posle završetka ovih radova dobijamo nove i moderne toalete a novi izvođač radova nas uverava da će radovi biti završeni u roku. Ovu školu sam i ja pohađao ali nakon ovih radova škola nije ista, mnogo je lepša. Takođe, obišli smo i učenike prvog razreda, kojima smo, uz saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, obezbedili knjige o bezbednosti u saobraćaju i nadam se da će deca to pažljivo prelistati s obzirom da je štivo prilagođeno njihovom uzrastu. Ovom prilikom želim da napomenem da je u 2016. godini za školstvo u Gornjem Milanovcu izdvojeno oko 110 miliona dinara, što za redovne aktivnosti što za izvođenje eventualnih radova, kao što je to slučaj ovde u školi, a sve sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta za učenike i boljih uslova za kvalitetniju nastavu. Izdvojena sredstva čine oko 10 % budžeta opštine i to nisu mala sredstva koja se izdvajaju za školstvo u Gornjem Milanovcu. U mnogim oblastima našeg društva postoje problemi, pa je to slučaj i u školstvu pa smo tako sada u obavezi da rešavamo probleme koje nismo stvorili kao što je to slučaj sa isplatom prevoza za nastavnike. Ta obaveza koja je stvorena nije nimalo mala, nastavnici su počeli da tuže svoje matične škole pa će opština pokušati da izađe u susret i da se dogovori sa nastavnicima. Tu ima i dosta nelogičnosti jer se traže rupe u zakonu kako bi se došlo do novca, pa tako postoje i nastavnici koji stanuju pored samih škola a naplaćuju prevoz, što je po mom mišljenju potpuno nelogično i gledaćemo da takve stvari ispravimo, u saradnji sa Ministarstvom, kako ne bi imali tolike troškove. Mi nećemo moći više da ulažemo tolika sredstva u obrazovanje i škole ako budemo nastavili da dobijamo tužbe od nastavnika i mislim da bi i oni trebalo o tome da razmisle. Imamo tu još jedan primer da je direktorka OŠ "Desanka Maksimović" Emina Đurić tužila samu sebe za novac koji nije isplaćen u prethodnom periodu, meni nije jasno zašto je to urađeno posle promene vlasti ali će svakako opština ispuniti sve svoje obaveze i mi ćemo sa nastavnicima postići dogovor oko isplate tog novca koji se duguje ali uz obavezu da, u saradnji sa Ministarstvom, utvrdimo ko ima pravo a ko ne na prevoz", izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom posete školi.


Direktorka škole izvestila je predsednika opštine o radovima koji su u toku i o planovima za rad škole u budućem periodu.


"Imali smo problema sa kanalizacionim sistemom, gde su te cevi već postale porozne tako da su prosto ugrožavale i zdravlje učenika. To je sve zamenjeno, zamenjene su kompletne vodovodne instalacije, elektro instalacije, zamenjeni su radijatori, znači izvršena je potpuna adaptacija i kada se završe svi radovi to će izgledati zaista lepo. Mi smo dosta radili na poboljšanju standarda u školi kako bi omogućili bolje uslove za rad učenika u njoj. Adaptirali smo malu fiskulturnu salu, prilično smo uredili i veliku salu i ostalo nam je da još izvršimo sanaciju krova, koji na nekoliko mesta prokišnjava. Puno se ulaže i u nastavna sredstva. Moram da napomenem da smo imali dosta razumevanja i podrške od roditelja i od privrednika iz Gornjeg Milanovca, koji su nam uplaćivali donacije koje su nam puno pomogle da unapredimo sam nastavni proces. U školi imamo i 39 učenika koji pohađaju nastavu po posebnom i prilagođenom planu i opština nam je od 1. septembra izašla u susret pa naša škola ima još četiri personalna asistenta, ukupno pet, tako da se posebna pažnja posvećuje individualnom radu sa decom kojoj je potrebna dodatna podrška i mi se nadamo da će to dovesti do mnogo boljih rezultata nego što smo imali do sada", rekla je direktorka OŠ "Momčilo Nastasijević" Dragana Nikitović ovom prilikom.


Poseta ovoj školi je nastavak aktivnosti predsednika opštine usmerenih na poboljšanje situacije u obrazovnom sistemu naše opštine.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!