opstina gornji milanovac

12. septembar 2016.
Održan Bajk Fest


gm

U nedelju je, u Gornjem Milanovcu, održan Bajk Fest (Bike Fest), manifestacija koju su zajednički organizovali opština Gornji Milanovac, Udruženje građana "Jugocikling kampanja" i Udruženje građana "Šilopajska panorama", a koju finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. U ime opštine Gornji Milanovac dobrodošlicu učesnicima manifestacije i gostima opštine uputila je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić.


"Dragi biciklisti, šetači, vozači rolera, poštovani gosti Gornjeg Milanovca, dobar dan i dobrodošli u našu lepu opštinu. Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime Opštinske uprave. Opština Gornji Milanovac je zajedno sa udruženjima Jugocikling kampanja i Šilopajska panorama podržala ovaj projekat Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jer je ovo izuzetna prilika da se vi, učesnici ove manifestacije, upoznate sa lepotama Rudničko-takovskog kraja. Ovo je promocija zdravog života, poziv, posebno omladini, da izađe u prirodu i da se bar na jedan dan odvoje od računara i televizora. Želja nam je da ova staza od Milanovca do Šilopaja postane "Staza zdravlja" i da pešaci i biciklisti svakodnevno tim putem šetaju i voze bicikle. Još jednom dobrodošli na Bajk Fest, dobrodošli u Gornji Milanovac i želim vam da danas uživate u prirodi", izjavila je zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić obraćajući se učesnicima ove manifestacije.


"Jugocikling kampanja" je tokom 2015. i 2016. godine pokrenula projekat pretvaranja napuštenih železničkih pruga u zelene pešačke i biciklističke staze, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Cilj projekta je istraživanje, mapiranje, analiza postojećeg stanja i predlog i detaljna razrada određenih trasa za pretvaranje u zelene staze.


U okviru projekta, promovisana je i trasa nekadašnje pruge u našoj opštini. Opština Gornji Milanovac nastaviće da podržava sve aktivnosti koje doprinose aktivnom učešću građana, a pre svega dece i omladine, u realizaciji istih.
gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!