opstina gornji milanovac

09. septembar 2016.
Poseta MZ Polom


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić posetili su Mesnu zajednicu Polom.


"Ovo je nastavak obilazaka mesnih zajednica i sagledavanja problema naših sugrađana kako bi videli kako i koliko može opština Gornji Milanovac, u ovom trenutku, da im izađe u susret. Ono što nismo trenutno u mogućnosti da uradimo, mi ćemo staviti u plan rada za neki naredni period. Ogroman problem sela Polom je put koji dolazi od Banjana ka Polomu, koji na tri mesta ima aktivna klizišta, koja nisu sanirana još od 2014. godine. Nakon poplava iz 2014. godine pokušalo se sa nekom sanacijom gde je, meni na nejasan način, materijal takoreći uzalud bačen. Mi ćemo to početi da saniramo pre zime i to mora da se završi što pre, jer ovde čim padnu obilnije padavine saobraćaj će biti u prekidu, tako da su to najhitnije stvari. Pored toga, razgovarali smo i o rekonstrukciji Doma. Dom se, nažalost, ne vodi na Mesnu zajednicu već na školu pa nam je i to jedan od problema ali ćemo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ući u rešavanje tog problema. Postoji i problem puta koji je trenutno neprohodan 4 km prema Rajcu ali pošto se radi o nekategorisanom putu mi ćemo sledeće godine, sa učešćem građana, raditi taj put. Na jedan dinar učešća građana opština će izdvojiti tri dinara kao subvenciju i nadam se da ćemo u idućoj godini taj deo završiti", izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom posete MZ Polom.


Posle poplava 2014. godine nastao je problem klizišta na putevima. "Javno preduzeće za izgradnju opštine će, onoga trenutka kada bude imalo nadležnost a to će biti od 1. novembra 2016. godine, preduzeti sve neophodne mere kako bi se izvršila sanacija svih klizišta na putevima ovde u selu Polom. Očigledno da to što je nekada rađeno nije urađeno kvalitetno i da su novac i materijal uzaludno bačeni. Mi ćemo svojim sredstvima i svojim mašinama odraditi prvo srednje klizište koje preti da prekine put Banjani - Polom. To će nam biti prioritet da završimo pre zime i početka kiša i snegova", rekao je direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić prilikom obilaska kritičnih mesta gde ja aktivno klizište.


U narednom periodu predsednik opštine i njegovi saradnici nastaviće da obilaze mesne zajednice na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!