opstina gornji milanovac

08. septembar 2016.
Poseta predstavnika Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije


U kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane Republike Srbije i Generalštaba Vojske Srbije. Sastanku su prisustvovali predstavnica Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane Maja Krga, predstavnici Generalštaba potpukovnik Miodrag Kostić i potpukovnik Miloš Peruničić i iz Garnizona u Gornjem Milanovcu, komandant Garnizona, potpukovnik Nedeljko Planojević i potpukovnik Manojle Mićović.


Tema sastanka bila je ozakonjenje objekata u zoni zabrane gradnje oko vojnog kompleksa "Lunjevica". Predstavnici Generalštaba istakli su da postoje pravilnici Ministarstva odbrane kojima je uređeno pitanje zona oko vojnih kompleksa. Dogovoreno je da se opština Gornji Milanovac, po ovom pitanju, obrati Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi svi akteri zajedno i u koordinaciji sa Ministarstvom odbrane pronašli rešenje po ovom pitanju.


Nakon završetka sastanka, dve delegacije obišle su objekat vojnog kompleksa "Lunjevica" i na licu mesta se uverili kakva je situacija u vezi sa pitanjima o kojima su razgovarali na sastanku.
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!