opstina gornji milanovac

31. avgust 2016.
Sastanak u vezi bezbednosti u školama


U Maloj sali opštine Gornji Milanovac održan je sastanak rukovodstva opštine, direktora osnovnih i srednjih škola, predstavnika Policijske stanice iz Gornjeg Milanovca, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta.


Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Dejan Kovačević, zamenica predsednika Jadranka Dostanić i član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Srđan Milićević, dok je ispred Policije na sastanku bio prisutan pomoćnik komandira policije zadužen za bezbednost u školama Radoslav Matić.


Predsednik opštine istakao je kao veoma važno pitanje - pitanje bezbednosti učenika, kako u samim školama tako i u prostoru oko škola. Istakao je da je potrebno da nastavnici i profesori budu prisutni u većoj meri ispred škola u periodima pre i posle početka smene i za vreme odmora. U narednom periodu lokalana samouprava će sagledati sve činjenice vezane za mogućnost postavljanja sigurnosnih kamera na škole i osvetljenja oko škola, tamo gde ono ne postoji i gde za tim postoji potreba. Predsednik opštine je istakao da je pohvalno što se iz godine u godinu smanjuje broj krivičnih dela počinjenih u školama i da treba nastaviti delovati pre svega na prevenciji.


Ovo je drugi sastanak sa predstavnicima škola u poslednjih 15 dana, sve sa ciljem da školska 2016/2017. godina započne u najboljem mogućem redu.
gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!