opstina gornji milanovac

30. avgust 2016.
Poseta Probištipu


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i zamenica predsednika Jadranka Dostanić posetili su, na poziv predsednika opštine Tonija Tonevskog, opštinu Probištip u Makedoniji, gde su prisustvovali obeležavanju Dana opštine i Dana rudara, što je ujedno i slava grada. Rudarstvo je oblast koja dodatno povezuje dve opštine jer su inženjeri iz Probištipa bili među prvim stručnjacima koji su posetili preduzeće "Rudnik i flotacija Rudnik d.o.o." nakon privatizacije i preneli svoja stručna znanja.


U cilju predstavljanja opštine Gornji Milanovac i izvan granica Republike Srbije, jedan od koraka je i ova poseta opštini Probištip, u susednoj Makedoniji.


Dve opštine imaju potisan Memorandum o kulturnoj saradnji iz 2012. godine a predsednici opština dogovorili su se da se intenziviraju sastanci predstavnika dve opštine kako bi se u najskorije vreme potpisao Protokol o bratimljenju Gornjeg Milanovca i Probištipa, čime bi se dodatno ojačale veze između dve opštine, njihovih stanovnika kao i veze dva naroda.


Predsednik opštine sastao se sa rukovodiocima fabrike akumulatora TAB-MAK d.o.o. iz Probištipa u cilju širenja privredne saradnje i tom prilikom dogovoreno je da u skorije vreme grupa privrednika iz Probištipa poseti našu opštinu.


Predsednik opštine Dejan Kovačević zahvalio je domaćinima na izuzetno srdačnom prijemu i ujedno pozvao predstavnike opštine Probištip da dođu u Srbiju i posete opštinu Gornji Milanovac, gde su uvek rado viđeni gosti.
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!