opstina gornji milanovac

19. avgust 2016.
Održan sastanak sa direktorima škola


U Maloj sali opštine Gornji Milanovac, održan je sastanak rukovodstva Opštine sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine. Na sastanku, koji je inicirao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, pored predsednika opštine prisustvovali su i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje Srđan Milićević i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Sandra Ralović.


Predsednik opštine insistirao je da se održi ovaj sastanak jer želi da se uveri da su škole spremne za početak nove školske godine, koja počinje za nekoliko dana.


"Ovakvi sastanci će se u budućnosti održavati češće jer je obrazovanje oblast koja je za opštinu jedan od prioriteta, dok će načelnica Odeljenja za društvene delatnosti koordinirati aktivnostima na dnevnom nivou. Moramo učiniti sve da đaci ne odlaze iz Gornjeg Milanovca po završetku srednjih stručnih škola, već da kroz praksu u toku školovanja obezbede sebi mesto u nekoj od kompanija iz naše opštine. Planiranje budžeta škola za 2017. godinu mora da se završi u roku, da bude sve precizno i da se u toj oblasti uvede finansijska disciplina, koja do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou. Ono što je tendencija u savremenom školstvu, mora da se primeni i kod nas a to je pre svega menadžersko razmišljanje direktora škola, koji moraju imati spremljene projekte kako bi u svakom trenutku mogli da apliciraju na konkurse ministarstava ili za sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije. Opština izdvaja značajna sredstva iz budžeta za potrebe obrazovanja, skoro 10% budžeta, i moramo biti odgovorni u trošenju svakog dinara", izjavio je predsednik Opštine Dejan Kovačević.


Na sastanku je istaknuto da se razmatra mogućnost da se od 2017. godine objedine javne nabavke na nivou svih škola i da za potrebe škola te poslove obavlja stručna služba Opštinske uprave zadužena za javne nabavke, čime bi se znatno olakšalo poslovanje škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac.
gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!