opstina gornji milanovac

05. avgust 2016.
Obilazak radova u Ulici Vojvode Milana


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je juče u pratnji Božidara Vučetića, direktora Javnog preduzeća za izgradnju opštine, radove na rekonstrukciji Ulice Vojvode Milana. U sklopu rekonstrukcije biće postavljena kišna kanalizacija u delu ulice, od hotela "Šumadija" do gimnazije "Takovski ustanak", nakon čega će taj deo ulice dobiti novi asfalt.


"Nastavljamo sa investicijama u opštinu Gornji Milanovac. Radi se rekonstrukcija dela ulice Vojvode Milana za šta je Opština, preko JP za izgradnju opštine, opredelila 9 miliona dinara. Radi se kišna kanalizacija i novi asfalt. Trudićemo se da sledeće godine rekonstruišemo Ulicu Vojvode Milana do kraja, do kružnog toka. Kišne kanalizacije, nažalost, nema svuda na užoj teritoriji opštine i plan je da se ta okolnost u nekom narednom periodu promeni, kako ne bi bilo problema sa površinskim vodama", izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom posete gradilištu.


Direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Božidar Vučetić izjavio je prilikom obilaska radova da su u prošlosti napravljeni veliki propusti prilikom rekonstrukcije Doma kulture što je dovelo do stvaranja mnogo problema u okolnim ulicama.


"Izgradnjom kišne kanalizacije u Ulici Vojvode Milana steći će se uslovi da se sva površinska voda koja se skuplja u podrumskim prostorijama Doma kulture odvodi u kišnu, a ne kao što je bilo u prethodnom periodu, u fekalnu kanalizaciju. Ne znam ko je dozvolio to da se površinska voda uvodi u fekalnu kanalizaciju delom u Ulici Miloša Velikog a deo u Vojvode Milana. To je nedopustivo i to zakon ne dozvoljava. Kad već pominjem Dom kulture mogu vam reći da će rekonstrukcija prve faze biti završena do kraja godine i nadam se da će do tada ovaj objekat dobiti sve potrebne dozvole i biti u funkciji. Od osnivača, opštine Gornji Milanovac, dobili smo finansijska sredstva za završetak radova, da ga pripremimo za tehnički prijem i za upotrebnu dozvolu", rekao je Božidar Vučetić.


Izvođač radova ima rok od 20 dana da završi povereni posao rekonstrukcije Ulice Vojvode Milana.

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!