opstina gornji milanovac

04. avgust 2016.
Održan sastanak u vezi rekonstrukcije i uređenja Trga kneza Mihaila


gm

U kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića održan je radni sastanak Konkursne komisije za odabir najboljih idejnih rešenja rekonstrukcije i uređenja Trga kneza Mihaila. Sastanku su pored predsednika opštine, koji je ujedno i predsednik Komisije, prisustvovali i ispred Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac direktor Božidar Vučetić i Snežana Smiljanić i članovi komisije mr Tihomir Obradović, Dragana Biga i Slobodanka Simović.


"Uređenje Trga kneza Mihaila jedan je značajnijih projekata za našu opštinu. Svaki trg je ogledalo jednog grada i naša zamisao je da se dobije jedan funkcionalan trg sa svim sadržajima koje jedan takav prostor podrazumeva. Plan nam je da se uradi saobraćajna studija kojom će se saobraćaj izmestiti sa samog Trga. Želimo da se u arhitektonskom smislu stvori jedinstvena ambijentalna celina u koju će se uklopiti objekti oko Trga", izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević.


Prema rečima mr Tihomira Obradovića Gornji Milanovac je jedan od retkih gradova koji je zasnovan planski i to je jedna velika prednost. Takođe, pohvalio je rukovodstvo Opštine, jer kako ističe u malo mesta u Srbiji imamo mogućnost da vidimo da se visoki dužnosnici grada, ili opštine interesuju, a kamoli uključuju u rad radnih tela koja se bave pitanjima urbanizma.


Nakon završetka sastanka, predsednik opštine je u pratnji ostalih učesnika sastanka obišao prostor oko Trga, gde su na licu mesta uvideli kako bi se moguća rešenja mogla primeniti.


Dogovoreno je da se novi radni sastanak održi posle 15. avgusta.

gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!