opstina gornji milanovac

02. avgust 2016.
Državni sekretar posetio košarkaški kamp "Kasta"


gm

Na planini Rudnik tradicionalno se, u toku letnjih meseci, organizuje međunarodni košarkaški kamp "Kasta". Kamp ima znak kvaliteta Košarkaškog saveza Srbije, a od 2013. godine održava se uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Polaznici iz osam država Evrope i sveta rade sa najboljim srpskim košarkaškim trenerima. Prisutni su dečaci i devojčice iz Rumunije, Austrije, Poljske, Švajcarske, Egipta, Senegala, Sirije i Libana. Promoteri kampa u prethodnim godinama bili su naši proslavljeni košarkaši i košarkašice Petar Božić, Miroslav Berić, Nikola Lončar, Veselin Petrović, Danilo Anđušić, Jelena Milovanović, Sonja Petrović i mnogi drugi.


Proteklog vikenda polaznike kampa posetili su državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i proslavljeni rukometaš Predrag Peruničić, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić.


Prema rečima predstavnika Ministarstva, sportski turizam može biti nosilac razvoja varošice Rudnik.


"Planiramo da sledeće godine renoviramo salu u Gornjem Milanovcu koja je oštećena u poplavama, takođe ovde na Rudniku potrebno je promeniti asfalt na terenima. Ono što je najvažnije, sportska hala na Rudniku ima upotrebnu dozvolu i postoje svi uslovi i klimatski i infrastrukturni za realizaciju raznih sportskih aktivnosti", rekao je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.


Opština Gornji Milanovac pruža punu podršku svim aktivnostima koje doprinose da se deca i omladina bave sportom.


"Košarkaški kamp "Kasta" je sad već tradicionalno na planini Rudnik. Ovde je danas prisutno 160 učesnika. Mi ćemo posle obilaska treninga u hali imati sastanak sa gospodinom Peruničićem, jer pokušavamo da preko "Kaste" napravimo još jedan kamp u Gornjem Milanovcu, a to je rukometaški kamp, i da tako stvorimo jednu kompletnu celinu kada je sportski turizam u pitanju. U ovom periodu godine, tokom ova 2-3 meseca, pripreme realizuje mnogo sportista što iz Srbije, što iz inostranstva i to je lepa prilika za razvoj sportskog turizma i promociju Rudnika i van granica naše države", izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.


Kamp svake godine posećuje sve više dece a i organizacija je svake godine na sve višem nivou.


"Kasta već 19 godina radi, a poslednjih 12 godina na planini Rudnik, što znači da nam je ovde jako lepo, postoje svi infrastrukturni uslovi – 4 osvetljena terena, sportska dvorana i zatvoreni bazen, izuzetan restoran i ishrana, ambulanta i lekarski nadzor, sala za sastanke trenera", rekao je Srđan Stanojević, direktor međunarodnog košarkaškog kampa "Kasta".

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!