opstina gornji milanovac

19. jul 2016.
Predsednik pustio u rad vodovod


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je juče mesnu zajednicu Brusnica. On je u pratnji Desimira Jovanovića, člana Opštinskog veća zaduženog za infrastrukturu i Rajka Neškovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća "Gornji Milanovac", u mestu Bela stena pustio u rad vodovod za Semedraž. Otvaranje ovog vodovoda je dogovoreno u Protokolu o saradnji između opštine Gornji Milanovac, JKP "Gornji Milanovac" i MZ Brusnica koji je potpisan 11. jula ove godine. Ovim sporazumom MZ Brusnica se obavezala da će dozvoliti priključenje na vodovod, što je juče i učinjeno. Predsednik opštine istakao je da je ovo veliki dana za stanovnike Semedraži.


"Puštanje u rad ovog vodovoda je veoma važna vest za naše sugrađane iz Semedraži, koji na rešenje ovog problema čekaju već dve godine. Problem snabdevanja vodom ovog kraja prisutan je još od 2014. godine, kada su izgradnjom trase autoputa kroz Semedraž uništena izvorišta vode. Dve godine, nažalost, traje problem i po mom mišljenju nejasne razmirice između mesne zajednice i opštine i ja iskreno mislim da je sve ovo moglo mnogo ranije da se reši. Ovde smo imali situaciju da je napravljena škola u Semedraži, za koju su novac obezbedili Vlada Republike Srbije i preduzeća Azvirt i Koridori Srbije zato što su staru morali da sruše jer je tuda prošla trasa autoputa i nejasno je da je škola morala, da tako kažem, medijski da se otvori i dozvoli ulazak đaka a da ta ista škola nema osnovne uslove za rad, odnosno nema vodu. Kao što sam i obećao 11. jula, vodovod je u roku od sedam dana pušten u rad. Ovo je još jedan pokazatelj da je lokalnoj samoupravi podjednako važno svako mesto u opštini i mi ćemo nastaviti sa izgradnjom putne i komunalne infrastrukture i u drugim delovima opštine", izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević.


"Ovim potezom napravljen je veliki korak, praktično svi su na dobitku. Semedraž – 27 domaćinstava od danas pije zdravu, higijenski ispravnu vodu sa Rzava, komunalno preduzeće dobija 28 novih korisnika, MZ Brusnica dobiće lepo fudbalsko igralište dok opština dobija zahvalnost i pohvale svih", rekao je Rajko Nešković, direktor JKP "Gornji Milanovac".


Predsednik opštine se, posle puštanja u rad vodovoda, zadržao u razgovoru sa okupljenim meštanima koji se podržali njegove planove za dalji razvoj opštine Gornji Milanovac.

gm    gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!