opstina gornji milanovac

03. novembar 2014.
Dodeljena pomoć


U velikoj sali opštine Gornji Milanovac je u petak 31. oktobra dodeljena pomoć žrtvama elemantarne nepogode kroz projekat "Obnova domaćinstva i biznisa od posledica poplava u Srbiji"- REHAB" koji realizuje međunarodna organizacija "Mercy Corps" u saradnji sa udruženjem "Hleb života" i Agroinvest bankom, a koji finansira USAID/OFDA i ECHO (Odeljenje Evropske komisije za humanitarnu i socijalnu pomoć).


Zamenik predsednika opštine, Miroslav Milovanović, pozdravio je u svoje i u ime predsednika opštine sve prisutne i zahvalio se ovoj humanitarnoj organizaciji na pomoći u smanjenju štete na teritoriji naše opštine i pohvalio humanitarne aktivnosti i pokretanje procesa obnove šteta nastalih kao posledica nepogoda. Milovanović je istakao da je opština sa zadovoljstvom pomogla realizaciju programa "REHAB" deljenjem neophodnih upitnika, dostavljanjem potrebnih spiskova mesnih zajednica i obilaskom terena. Dok su kategorizaciju i uslove dobijanja pomoći opredlili sami donatori.


konvoj travel konvoj travel konvoj travel

Danas je 21 korisnik potpisao ugovor o kratkoročnoj novčanoj pomoći. Iznos od 28.500 dinara dobila su devet domaćinstava za kupovinu bele tehnike, a za oporavak posledica agrarnih šteta 8 korisnika u iznosu od 65.000 i 4 korisnika od 130.000 dinara. Potpisnici ugovora najčešće su se opredeljivali za kupovinu domaćih životinja, stočnu hranu, građevinski materijal za sanaciju pomoćnih objekata, materijal za plastenike i druge neophodnosti.


Korisnici pomoći zajedno sa potpisanim ugovorom dobili su karticu UNICREDIT banke na kojoj se novac nalazi i mogu je upotrebiti samo za kupovinu materijalnih dobara za koju su se opredelili u ugovoru jer nakon dve nedelje vršiće se kontrola i monitoring.


Pored opštine Gornji Milanovac projekat "REHAB" se realizuje i u Obrenovcu, Ubu, Koceljevi, Šapcu, Krupnju, Loznici, Malom Zvorniku, Ljuboviji, Trsteniku, Čačku, Varvarinu, Jagodini i Ljigu.


konvoj travel konvoj travel konvoj travel


Pročitajte vest i na sajtu RTS-a: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!