opstina gornji milanovac

12. jul 2016.
Predsednik u poseti industriji HELIOS Srbija d.o.o.


gm

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, u nastavku aktivnosti poseta privatnim kompanijama i javnim preduzećima na teritoriji opštine Gornji Milanovac, posetio je kompaniju Helios Srbija. Na radnom sastanku prisustvovali su predsednik Opštine Dejan Kovačević, generalni direktor kompanije Helios Srbija Stanica Levajac i direktor Vladimir Simić.


Na početku sastanka, direktori su upoznali predsednika opštine sa istorijatom i razvojem kompanije Helios Srbija. Kompanija trenutno ima 163 radnika u stalnom radnom odnosu i 50 radnika koji obavljaju sezonske poslove. Nakon završenog sastanka, predsednik opštine je u pratnji rukovodstva kompanije posetio laboratoriju, pogone i skladišta.


Predstavnici kompanije Helios Srbija čestitali su predsedniku opštine izbor na tu funkciju i istakli su da je neophodna saradnja sa lokalnom samoupravom kako bi se proizvodnja unapredila i novi radnici zaposlili.


Generalna direktorka Levajac istakla je da kompanija od 2003. godine ostvaruje konstantan rast i da je za nešto više od 13 godina poslovanja vrednost kompanije porasla pet puta. Takođe, navela je da je došlo do objedinjavanja proizvodnog i trgovinskog dela Helios Grupe u Srbiji i da je sedište te kompanije u Gornjem Milanovcu pa se samim tim i rezultati kompanije računaju kao rezultati kompanije iz naše opštine.


Direktor Simić je upoznao predsednika sa finansijskim bilansima kompanije i naveo da je za ovu godinu planiran rast od 7% u odnosu na prošlu i da je preduzeće pored Srbije orijentisano na još 17 izvoznih tržišta.


Predsednik je pohvalio namere Vlade Republike Srbije da se uvede dualno obrazovanje u naš obrazovni sistem jer je mladim ljudima potrebno više prakse tokom školovanja.


"Moja vrata su uvek širom otvorena za sve predstavnike privrede i mlade ljude koji imaju dobre ideje vezane za preduzetništvo. Sa stanovišta lokalne samouprave, napravićemo jedan sveobuhvatni plan saradnje sa privredom za 2017. godinu. Takođe, važan deo našeg programa je i poljoprivreda jer je naš kraj poznat po toj delatnosti. Veoma nam je važno da kompanije prepoznaju značaj društvene odgovornosti i mogu samo da ih ohrabrim i podržim da tako nastave i dalje. Ubrzano radimo na svim projektima vezanim za izgradnju pristupne saobraćajnice za autoput jer je to projekat koji ima ogroman značaj za razvoj industrije i turizma u Gornjem Milanovcu i taj projekat je prioritet nad prioritetima", izjavio je predsednik opštine.


U narednom periodu predsednik opštine nastaviće da obilazi privredne subjekte na teritoriji Gornjeg Milanovca.

gm    gm

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!