opstina gornji milanovac

12. jul 2016.
Održana druga tradicionalna kosačka smotra "Vinka Radovanović"


gm

U nameri da se sačuvaju tradicionalne istorijske vrednosti na planini Rudnik u mestu Zvezda održana je druga tradicionalna kosačka smotra "Vinka Radovanović", koja predstavlja predtakmičenje za kosidbu na Rajcu. Ove godine u kosidbi hajdučke trave učestvovalo je 38 kosača a titulu najboljeg poneo je Vladeta Radojević. Takmičari su se nadmetali u košenju obeleženih parcela na padinama planine Rudnik, a stručna komisija ocenjivala je veštinu kosača, veličinu otkosa i kvalitet obavljenog posla. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Dejan Kovačević.


"Zadovoljstvo mi je što imam tu čast da otvorim ovu manifestaciju čiji je značaj prepoznala i opština Gornji Milanovac. Lokalna samouprava nastaviće da podržava ovakve događaje kako bi Rudnik dobio zasluženo mesto na turističkoj mapi Srbije ", istakao je predsednik opštine.


I ove godine kosidba je bila praznik za oči, živopisne narodne nošnje i vezene košulje odlično su se uklopile u ambijent Rudnika, planine za koju su se borili i srpski vladari i feudalci a koja svojim položajem i veličinom dominira centralnom Srbijom i Šumadijom.

gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!