opstina gornji milanovac

22. jun 2016.
Potpisan memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede


gm

U velikoj sali Opštine organizovano je predavanje za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Gornji Milanovac iz oblasti agrarne politike i oblasti poljoprivredne proizvodnje. Između ostalog teme predavanja su bile i korišćenje sredstava iz IPARD fondova, sistemska kontrola zemljišta, problemi u gajenju i sortiment maline, uticaj osnovnih hraniva za rast i razvoj u zasadima maline, nodularni dermatitis.


Tom prilikom potpisan je memorandum o saradnji između Poljoprivredne stručne savetodavne službe i Opštine Gornji Milanovac. Cilj saradnje je informisanje poljoprivrednih proizvođača o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede što će doprineti njihovom usavršavanju.


Prisutne je pozdravio Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević istakavši da će se ovakva predavanja održavati i u narednom periodu, a sve u cilju stručnog informisanja poljoprivrednika dodajući da će se u periodu koji sledi pristupiti osnivanju kancelarije za poljoprivredu koja će pružati stručnu pomoć poljoprivrednim proizvođačima, a sve u cilju boljeg informisanja i korišćenja podsticajnih sredstava i subvencija kako Opštine tako i nadležnih ministarstava.
gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!