opstina gornji milanovac

16. jun 2016.
Konačno postignut dogovor sa "Azvirtom" o popravci regionalnih i lokalnih
puteva oštećenih prilikom izgradnje auto-puta


gm

U kabinetu predsednika Opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića organizovan je sastanak u svrhu rešavanja problema meštana okolnih sela kroz koje prolazi Koridor 11.


Sastanku su pored predsednika Opštine Dejana Kovačevića, zamenika predsednika Jadranke Dostanić, člana Opštinskog veća za infrastrukturu Desimir Jovanović prisustvovali i direktor Azerbejdžanske firme "Azvirt" Fikrat Najafov, menadžeri projekta Tansel Pekmedir i Serkan Dinc, direktor Sektora za upravljanje izgradnjom Dušan Đoković, nadzor u Putevima Srbije Raško Ranković, nadzor nad izvođenjem radova Goran Dunjić, republički inspektor Dušan Kuljanin.


Predsednik Opštine Dejan Kovačević prisutne je obavestio da je obišao kompletnu trasu auto puta od Brđana do Boljkovaca locirajući najveće probleme duž trase, istakavši da će lokalna samouprava u saradnji sa izvođačima, Koridorima Srbije i nadležnim ministarstvima uraditi sve pristupne puteve, i rešiti prateće probleme koji su nastali samom izgradnjom.


Desimir Jovanović, član Opštinskog veća prisutnima je prezentovao izveštaj sačinjen prilikom obilaska trase, stavljajući akcenat na najveće probleme sa kojima je suočeno lokalno stanovništvo.


Na sastanku su detaljno razmotrene sve sporne situacije kao i načini za njihovo rešavanje.


Sa druge strane direktor "Azvirta" Fikrat Najafov je istakao da će se uraditi svi putevi i prilazi parcelama koji su uništeni, dodajući da su meštani tokom izgradnje imali dosta strpljenja istaknuvši spremnost "Azvirta" da pomogne u rešavanju problema regionalnih i lokalnih puteva na trasi Koridora 11 a koji su korišćeni pri izgradnji auto puta.


Kao zaključak sastanka dogovoreno je da se pristupi detaljnoj analizi spornih situacija na trasi, kako bi se sačinio akcioni plan čija će svrha upravo biti rešavanje tih situacija.


Na kraju sastanka predsednik Opštine Dejan Kovačević zahvalio se prisutnima, ističući zadovoljstvo što se napokon krenulo u rešavanje problema.


"Sledeći sastanak biće održan naredne sedmice, kada će nam biti prezentovan akcioni plan, na osnovu koga ćemo uraditi detaljnu analizu, kako bi se jasno sagledalo koji su to putni pravci koje je potrebno uraditi. U rešavanje problema krenuće se odmah, a uz dobru saradnju između lokalne samouprave, izvođača i nadležnih institucija nastale sporne situacije biće rešene."
gm    gm

Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!