opstina gornji milanovac

29. oktobar 2014.
Opštinske stipendije za studente


Gornjomilanovački studenti mogu od petka konkurisati za opštinske stipendije


opstinske stipendije

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković poziva studente na teritoriji opštine Gornji Milanovac da od petka mogu konkurisati za opštinsku studentsku stipendiju. Za opštinske studentske i učeničke stipendije opredeljeno je ovogodišnjim budžetom ukupno 8.300.000,00 dinara, a u proseku godišnje konkuriše oko 150 studenata.


Prema rečima predsednika opštine opštinsku stipendiju gornjomilanovački studenti nisu u obavezi da vrate, kao što je to slučaj sa republičkim stipendijama koje se moraju po određenim uslovima vratiti, ali po preciziranim propisima studenti ne mogu konkurisati istovremeno za obe stipnedije, tako da se naši studenti ipak opredeljuju za opštinsku stipendiju bez obzira što je nešto niža od republičke, rekao je danas o dosadašnjim iskustvima predsednik Mirković.


Što se tiče učeničkih stipendija, nedavno je zasedala opštinska Komisija za dodelu učeničkih i studentskih stipendija koja je odobrila za 16 učenika osnovnih i srednjih škola iznos od po 3.000 dinara. Studenstske stipendije iznose u zavisnosti od stepena studija od 4.700 do 7.300 dinara.


Konkurs ѕa studentske stipendije biće otvoren do kraja novembra i javno objavljen u u novom broju "Takovskih novina", kao i na zvaničnoj opštinskoj internet stranici gornjimilanovac.rs/konkursi.


Inače, pravo na opštinsku studentsku stipendiju u školskoj 2014/2015. godini imaju:


* Studenti od druge pa do završnih godina:
- studija prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije),
- studija drugog stepena (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije)
- studija trećeg stepena (doktorske akademske studije) ako su:


* Studenti visokih škola, fakulteta i doktorskih akademskih studija, čiji je osnivač Republika Srbija, redovni studenti koji se finansiraju iz Budžeta Republike Srbije , koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Gornji Milanovac najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva za dodelu stipendije, izbegla , interno raseljena lica koji imaju prijavljeno boravište najmanje godinu dana na teritoriji opštine Gornji Milanovac i studenti koji postižu rezultate u studiranju izražene kroz visoku prosečnu ocenu najmanje 8,50. Studenti mogu konkurisati ukoliko nemaju više od 27 godina života u momentu podnošenja prijave na Konkurs.


* Studenti podnose:
- prijavu koja sadrži lične podatke studenata (obrazac u službi)
- potvrdu fakulteta/visoke škole o upisanoj godini studija, ostvarenoj prosečnoj oceni tokom studiranja (najmanje 8,50), kao i dokaz da se finansiraju iz Budžeta Republike Srbije.
- dokaz da nisu obnavljali godinu tokom studiranja i da im status nije mirovao,
- fotokopiju lične karte kao dokaz prebivališta (ukoliko je lična karta sa čipom, mora biti očitana),
- izbegla i interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Gornji Milanovac, boravište dokazuju izbegličkom legitimacijom odnosno legitmacijom interno raseljenog lica i zelenim kartonom,
- dva primerka Ugovora o stipendiranju(obrazac u službi).


Svi dokazi koji se prilažu moraju biti zvanični dokumenti odgovarajuće ustanove (izdati u propisanoj formi i overeni).


Rok za podnošenje prijava i Konkursom predviđene dokumentacije za stipendiju je od 31.10.2014.godine do 28.11.2014. godine, soba broj 1 (pisarnica) u zgradi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, od 7:30 do 15:30 časova.


Bliže informacije o Konkursu mogu se dobiti i na telefon 515-0050, lokal 0061.Pogledajte prilog TV Galaksija
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!